Skip to content

Från Konkurrensverket till advokatbyrån Vinge och tillbaka - nu blir hon chefsjurist

Marie Östman blir ny chefsjurist vid Konkurrensverket. Foto: Claus Gertsen/TT och Vinge

Efter flera år som advokat och expert på konkurrensfrågor i Stockholm och Bryssel går Marie Östman tillbaka till Konkurrensverket och blir chefsjurist.

 

- Med min advokatbakgrund och tidigare erfarenhet från Konkurrensverket hoppas jag kunna bidra till att på ett klokt sätt fortsätta utveckla tillsynsverksamheten och det strategiska arbetet inom Konkurrensverkets ansvarsområden, säger Marie Östman.

Marie Östman har tidigare, under många år, arbetat som processråd på Konkurrensverkets juridiska avdelning. Hon företrädde Konkurrensverket i domstol och svarade för den rättsliga analysen i utredningarna.

Senast kommer hon dock från ett arbete som advokat på advokatfirman Vinge där hon också arbetade under flera år som just expert på EU:s och Sveriges konkurrensfrågor - både i Stockholm och i Bryssel.

Marie Östman har därutöver arbetat på Näringsdepartementet med konkurrens- och statsstödsfrågor och är medförfattare till referensverket "Konkurrensrätt - en handbok”.

Som chefsjurist kommer Marie Östman att vara chef för den juridiska avdelningen och ingå i Konkurrensverkets ledningsgrupp.

Marie Östman tillträder sin tjänst den 1 september.

 

 

 

  • Stefan Wahlberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt