Skip to content

Förbud mot oregistrerade kontantkort och mer kameraövervakning - nytt valmanifest från (S)

Finansminister Magdalena Andersson (S) och statsminister Stefan Löfven (S). Foto: Pontus Lundahl/TT

Ökat antal poliser, fler ungdomsvårdsplatser, mer kameraövervakning - och ett totalförbud mot oregistrerade kontantkort för mobiltelefoner. Det är några av satsningarna mot kriminaliteten som Socialdemokraterna presenterar i sitt nyutkomna valmanifest. 

 

Som Dagens Juridik kunde rapportera förra veckan vill Socialdemokraterna höja minimistraffet för våldtäkt och förlänga strafftiden för dömda som inte deltar i Kriminalvårdens behandlingsaktiviteter. 

Nu har partiet lanserat sitt valmanifest med en fullständig redogörelse över tilltänkta förändringar på det kriminalpolitiska området.

Tidiga insatser mot unga
Bland annat vill Socialdemokraterna att fler "brottsaktiva" ungdomar ska omhändertas i tidig ålder. För att möjliggöra detta vill partiet utöka antalet ungdomsvårdsplatser. 

Dessutom vill man slopa straffreduktionen för unga vilket bland annat innebär att den som har fyllt 18 år ska kunna dömas till livstids fängelse. 

Ökade resurser till rättsapparaten
Förutom att 10 000 fler poliser ska anställas senast år 2020 vill Socialdemokraterna stärka hela rättsapparaten genom att skärpa straffen för övergrepp i rättssak och öka resurserna till Kriminalvården, Åklagarmyndigheten och domstolarna.

Därtill ska även möjligheterna till kameraövervakning för polisen ökas och ett förbud mot oregistrerade kontantkort införas för att polisen lättare ska kunna utreda brott.

Förbud mot rasistiska organisationer
Partiet lovar även att prioritera arbetet mot hatbrott och minoritetsgruppers säkerhet. Som ett led i detta vill Socialdemokraterna även utreda möjligheterna till ett förbud mot rasistiska organisationer och deltagande i sådana organisationer. 

Dessutom ska insatserna mot våldsbejakande extremism, hat mot HBTQ-personer och rasistisk diskriminering intensifieras. 

  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt

17 comments

Juhupp, 1984, here we go!
Sen väntar det kontantlösa samhället runt hörnet. Och Kina skulle börja med övervakning via tv-apparater i hemmen. Bara en tidsfråga innan vi har det här med.
Och så börjar organisationsförbuden krypa allt närmare. Och det är ju inte allt för svårt att förutse hur det kommer att gå. Definitionen på "rasistisk organisation" kommer undan för undan att vidgas tills de enda organisationer som inte är rasistiska är de som skriver under på den socialdemokratiska värdegrunden.

Om man registrerar sitt kontantkort och ber att få slippa skylta med sitt nummer så får man inte ha kvar sin nummervisning. Det vill säga, det vill säga mina vänner och bekanta ska inte få se att det är jag som ringer. Så är det i alla fall hos Telia. Hur slugt är det på en skala? Har jag någon gång behov av att ringa utan nummervisning kan man lägga till #31# för numret man ska ringa till. Men den möjligheten kanske såssarna också vill förbjuda.

Nej Stefan Löfven. Förbjud alla företag som lägger ut personuppgifter på nätet utan att den berörde har blivit tillfrågad. Namn, födelseuppgifter, personnummer, adresser, telefonnummer med mera. Förbjud publicering av registreringnummer bilar och andra fordon på nätet.

Det här skulle både förhindra och försvåra brott. Inte minst brott som är riktade mot äldre och försvarslösa. Sverige är ett paradis för bedragare, tjuvar och rånare. En och annan gamling som stryker med i hanteringen är smällar man får ta. Lite spill får man räkna med. Det handlar inte om några svenska förrövare. Det är gästarbetare från europeiska gemenskapen.

Stefan Löfven! Det här är väl något att tänka på. Inte? Du tycker att det är viktigare med att avskaffa yttrandefrihet och införa censur och angiveri? Jag förstår, du har ju redan börjat. Min röst får du inte det kan jag lova dig. På heder och samvete om du vet vad det är.

Jag har ett oregistrerat kontantkort för att förhindra brott. Bekanta har fått bluffräkningar, där de påstås ha ringt betalnummer, eller så har de fått dyra prenumerationer, efter att av misstag ha svarat på SMS. De hänvisas till att bestrida räkningen hos företag utomlands, de aldrig hört talas om, och som inte svarar.

Med förbetalt, oregistrerat kontantkort kan du aldrig hamna i den situationen: det finns inga pengar på kontot att dra, och ingen adress att skicka bluffräkningen till.

Det var värst vad du är motvalls David. Är du också motståndare till det kontantlösa samhället. Hur ser du på den kommande skattefinansieringen av allmännyttan? Var positiv annars ligger du risigt till.

https://www.youtube.com/watch?v=3Fn36l_z3WY

Kontantkorten måste rimligen försvinna då kontanterna tas bort. Med andra ord så är det ett övergånde bekymmer. DDKTB är inte långt borta.

"Rasistiska organisationer"

Vad är det?

Och framför allt, vad har det med demokrati att göra.

I en s.k. demokrati skall man få ha vilka åsikt man vill. Sedan skall den demokratiska processen styra fram vilka åsikter som leder till riksdagsmajoritet.

Jag är antagligen rasist enligt många, även om jag inte uppfyller de väsentliga slutliga rekvisiten.

Men jag är också och mer demokrat. Jag accepterar (möjligen med knuten näve i fickan) hur Sverige styrs i dag.

En annan vinkling är att de mest rasistiska organisationerna i Sverige i dag finns i olika etniska grupper i utanförskapsområdena. De är alltså S trognaste valboskap. Hur skall man förbjuda deras föreningar och behålla rösterna?

Idioti. Vad blir nästa steg tvångschippas av staten?

"… 10 000 fler poliser ska anställas senast år 2020"

Polisutbildningen omfattar fem terminers heltidsstudier på en av utbildningsorterna samt aspiranttjänstgöring i en polisregion.

Hur gick det där ihop Stefan?

Instegsjobb för shariapoliser.

"ett totalförbud mot oregistrerade kontantkort för mobiltelefoner", dumheten tycks inte ha några gränser när våra politiker tar bort vår frihet att välja. Någon nämnde att man håller att ta bort kontanterna, som de facto är ett ypperligt sätt att totalt inskränka individens frihet. Det verkar inte vara många av oss svenska medborgare som förstår att Sverige håller på att bli en totalitär stat i dess mest sofistikerade form.

För ett antal år sedan hade jag besök av en bekant och hennes son Sven. De var bosatta i ett annat EU-land. Jag hade skaffat en bättre begagnad telefon åt honom och köpt ett kontantkort. Kortet var inköpt i en Telia-butik. Telia hade en drive där ungdomar skulle få ringa till en billigare peng under sommaren. Givet under förutsättning att kortet registrerades. Men kortet gick inte att registrera för Sven hade inget svenskt personnummer. Då försökte vi registrera det på hans mor för hon hade ett svenskt personnummer. Men det gick inte det heller för hennes personnummer var ogiltligt enligt Telia. Det slutade med att jag tvingades registrera kontantkkortet på mig själv. Hur Telia lyckades fuska med sin ungdomsrabatt vet jag inte. Jag var ju i faktiskt femtio år fylla. Jag tackar min lyckliga stjärna att Sven inte ställde till något fuffens när han var här på besök.

Hur blir det med utländska kontantkort framgent? Kommer nuvarande statsministern att förbjuda Skype?

För inte fullt en mansålder sedan fanns det ett fritt, öppet och någorlunda jämställt litet land. Landets längsta statsminister överlämnade det färdigbyggda landet till en yngre man av utländsk härkomst som driven av rastlöshet höjde blicken utanför landets gränser. Den långa och längsta statsministern hade hållit rent vänsterut men nu började unga, på vänster sida låghalta kvinnor att banka på maktens boningar. Om den yngre mannen glömt vad den äldre mannen lärt honom eller om de unga kvinnorna i sjal och näbbstövlar fascinerade honom till sådan grad att han tappade vett och sans är det ingen som vet.

Pådrivna av en paneuropeisk eurofori av hessiskt ursprung började även stabila liberala partier att synbart börja luta. Kvar stod en förbluffad menighet som undrade vart deras partier tagit vägen. Det lilla landet hade under många är välkomnat främlingar som varit beredda att kavla upp ärmarna och torka svett ur sina pannor och det lilla landet, det klättrade och klättrade och klättrade till dess att inget annat land skymde solen.

Om det var mannen från Söderala eller mannen från Kalmar som sa åt efterträdaren att nu får det minsann vara nog, vi kan inte fortsätta att släppa in dugliga människor. Ska vi släppa in några får de allt vackert inte vara bättre än de infödda arbetets söner. Sagt och gjort efterträdaren, ivrigt påhejad av de låghalta unga kvinnorna, sa att så får det vara. Det blev ingen omedelbar förändring då det lilla landet hade både tull och polis och höll hårt på vad myndiga tanter och farbröder på en holme nära slottet hade bestämt.

Tiden gick och med den minnet av greven och statsmannen som hade vikarierat både som kung och som drottning och hade inrättat en ordning att personer ska tjäna landet av duglighet, inte på grund att de var adelsmän som hade varit praxis fram till dess. Nu var det plötsligt personer ur en ny ofrälse adel som utsågs att leda de viktiga delarna i landet. En räcka av dessa personer i nyadeln tyckte att det var djupt kränkande att fråga dem som bankade på det lilla landets portar vem de var och vad de ville. Att det fanns många andra platser i världen där sådana saker hade betydelse glömdes bort i glädjen att de fanns de som ville komma.

Då man hade varit mindre nogräknad i porten och då det förekommit en del oväntat kom de styrande fram till att det var nog lika bra att kontrollera alla inpå skinnet så att någon skulle bli sårad. Numera är inte det värsta att vilja ta död på andra personer utan att använda invanda genus och beteckningar. Det har också blivit viktigare vad var och en gör och därför måste varje medel till kommunikation registreras och verifieras. Att sedan inte alla är vad de utger sig att vara och att man kan införskaffa anonymitet i andra länder i Euforiska Unionen verkar inte ha ramlat ner ännu.

En mycket bra beskrivning av det förfall som pågår i vårt land. Det mest obehagliga är att när det blir problematiskt att komma åt exempelvis brottsligheten, då ska de som sköter sig drabbas på ett sätt som får de skötsamma att framstå som tänkbara kriminella. Det var ju så Stasi arbetade. Jag tror inte många svenska medborgare och etniska svenskar begriper detta och att allt de arbetat för håller på att glida dem ur händerna när de röstar på partier som har den här typen av politiker, som arbetar efter en egen agenda.

Snälla ni. Det här är något vi måste acceptera i ett emokratiskt samhälle. Begrips!

"Till Barbro Davidsson, 83, ringde en man som utgav sig för att vara läkare och sa att hon var döende i cancer.
– Han sa att det fanns en medicin som skulle vara fantastisk som tyvärr inte fanns i Sverige. Den skulle jag få om jag betalade 40 000 kronor, säger hon."

En röst på oss och jag lovar mer sånt har.

Vad säger du om det här Stefan Löfven?

"Trevliga nyheter på stämman! Efter överenskommelse med Riksarkivet kommer Sveriges befolkning 2000 och 2010 att ges ut under 2019!"
Källa: Facebook

Själv säger jag fy fan. Det här är att mata kriminella gästarbetarna från när och fjärran. Trevliga nyheter. Pyttsan heller. Jag blir så förbannad.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.