Skip to content

Fastighetsägarna söker förbundsjurist

Förbundsjurist till Fastighetsägarna Sverige

Vill du jobba med spännande och kvalificerad juridik hos en aktiv samhällsaktör och i en organisation vars syfte är att driva och utveckla fastighetsbranschen? Vi söker dig som vill bli en viktig del av vårt team där du tillsammans med vår chefsjurist stöttar våra näringspolitiska experter. 

Om rollen
Fastighetsägarna Sverige är organiserade utifrån tre uppdragsområden vilka innefattar att verka för en väl fungerande fastighetsmarknad, hållbarhet samt stadsutveckling och trygghetsfrågor. Du kommer att arbeta i nära samarbete med vår chefsjurist och stötta våra näringspolitiska experter inom respektive uppdragsområde med att ta fram rättsutredningar, förstudier och andra typer av underlag till projekt, statliga utredningar och remissutlåtanden.

En viktig del i rollen är att arbeta med Fastighetsägarna Dokument, som är en webbtjänst som innehåller mallar och formulär för fastighetsbranschen. Ditt ansvar kommer att vara att kvalitetssäkra innehållet juridiskt samt förhandla fram nya avtal och standarddokument med bland annat Hyresgästföreningen, Svensk Handel, VISITA och SABO. Du kommer också att projektleda framtagande av juridiskt informationsmaterial såsom broschyrer och faktablad.

I rollen ingår också att hålla utbildningar och seminarier. Eftersom du blir en del av en branschorganisation förväntas du representera fastighetsägare i de sammanhang som ligger inom ditt ansvarsområde och uttalanden i media kan förekomma.

Vem är du?
Eftersom vi driver opinionsbildning och påverkansarbete är det viktigt att du trivs med att jobba nära näringspolitiken och har ett intresse för fastighetsbranschen och dess utveckling.

Vi söker dig som har 3-5 års arbetslivserfarenhet och en jur. kand. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta på advokatbyrå eller som bolagsjurist samt erfarenhet och intresse av hyres- och fastighetsjuridik. Erfarenhet av lokalhyresfrågor är meriterande.

Som person är du noggrann och kvalitetsmedveten. Du trivs i roller med stort eget ansvar och är trygg i att arbeta självständigt med stöd av kollegor i sina respektive expertområden. Rollen innefattar till stora delar såväl muntlig som skriftlig kommunikation, varför det är viktigt att du är en god kommunikatör både inom organisationen men även externt när du representerar Fastighetsägarna. 

Varför ska du välja oss?
Som förbundsjurist hos oss får du möjlighet att jobba med spännande och kvalificerad juridik hos en viktig samhällsaktör och i en organisation vars syfte är att driva och utveckla fastighetsbranschen på nationell nivå. Du har alla möjligheter att fördjupa dig inom fastighetsjuridiken och bli en expert inom området. På vårt nationella kansli är vi 12 medarbetare och inom Fastighetsägarna jobbar totalt över 50 jurister runt om i landet. Möjligheterna för såväl personlig som karriärmässig utveckling är stora.

Du kommer att sitta i trevliga lokaler på Drottninggatan mitt i centrala Stockholm. Hos oss värderar vi balansen i livet och vi erbjuder flexibla arbetstider och 38 timmars arbetsvecka. Kulturen hos oss präglas av prestigelöshet och stor vikt läggs vid trivsel och gott samarbete mot gemensamma mål.

Om Fastighetsägarna Sverige
Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Vi representerar drygt 15 000 medlemmar med bostäder, lokaler, handelsplatser och samhällsfastigheter. Genom att vara en rikstäckande organisation ger vi våra medlemmar en styrka att driva frågor på riksnivå mot regering, riksdag och andra organisationer. Det gör att den enskilde fastighetsägarens röst hörs. Genom att samtidigt arbeta lokalt, och erbjuda en rad tjänster, ger vi våra medlemmar stöd i deras vardag. Allt för att de ska kunna erbjuda sina hyresgäster ett bra boende och goda arbetsmiljöer. Vi tar initiativ till och stöder utvecklingsverksamheten inom fastighetsområdet på såväl nationell som internationell nivå.

Sök!
Har du frågor om tjänsten kontakta Marie Öhrström, chefsjurist, på marie.ohrstrom@fastighetsagarna.se

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 19 augusti. Mer information och ansökan - klicka HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt