Skip to content

Arbetsförmedlingen söker en enhetschef till våra jurister

Vi utvecklar och utökar Arbetsförmedlingens rättsavdelning och juridiska funktion. Målet är att vi ska bli en än mer rättssäker och modern myndighet. Vi ska skapa en rättsavdelning som är proaktiv, skapar nytta för kunden och tar helhetsansvar. Hela vår organisation moderniseras i grunden.  

Vilka är vi? 

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 14 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad. Nu har vi inlett ett viktigt förnyelsearbete mot en modernare myndighet.  

Rättsavdelningen ingår i myndighetens ledning och leds av rättschefen. Fyra enheter, Juridik 1, Juridik 2, Informationsförvaltning och Central omprövning ingår i Rättsavdelningen. Vid enheterna Juridik 1 och 2 och i viss mån på Central omprövning är myndighetens jurister placerade.  

Enheten Juridik 2 uppdrag är att göra det lätt att göra rätt. Arbetsmarknadsrätten och arbetsrätten ska uttolkas och göras tillämpbar i kärnorganisationen så att vår myndighetsutövning blir rättssäker och effektiv. Proaktivitet, nytänkande och delaktighet är viktigt för oss, men också struktur och ordning och reda 

Ditt uppdrag 

Den enhet du ska leda består idag av 7 medarbetare som framförallt arbetar med juridisk styrning och stöd till verksamheten inom arbetsmarknadsrätten och arbetsrätten och att inom dessa sakområden handlägga domstolsprocesser, sekretessfrågor och yttranden till JO och JK samt handlägga ärenden i personalansvarsnämnden och förvaltningsrätt. 

God förvaltning, digitalisering och ett utvecklat självledarskap är i fokus 

Du kommer ingå i Rättsavdelningens ledningsgrupp där vi ska hjälpa varandra att lyckas och utveckla myndighetens juridiska funktion för verksamhetens bästa. 

Som enhetschef vid enheten Juridik 2 ansvarar du bl.a. för följande: 

 • Leda, fördela, kvalitetssäkra och följa upp arbetet inom enheten, med budgetansvar för verksamheten, 

 • tillsammans med medarbetarna utveckla den juridiska funktionen och  

 • arbeta för att Arbetsförmedlingens juridiska styrning och stöd bidrar till hela myndighetens verksamhet och kundnytta. 

Tjänsten 

Anställningen gäller tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm, Hagastaden. Tillträde enligt överenskommelseArbetsförmedlingen tillämpar alltid 6 månaders provanställning. Våren 2019 kommer myndigheten flytta till nybyggda lokaler i Solna Strand. 

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för allaVi arbetar i en dynamisk och spännande miljö där vi också värnar balansen mellan arbete och fritid. 

Kvalifikationer  

Vi söker en person med 

 • Erfarenhet av ledar/chefsarbete, minst två år. 

 • Erfarenhet av statlig förvaltning, minst två år.  

 • Jur. kand. eller juristexamen. 

Meriterande 

 • Erfarenhet av arbetsoch arbetsmarknadsfrågor. 

 • Erfarenhet av rekrytering. 

Personliga egenskaper 

 • Du är en professionell, empatisk, trovärdig och engagerad ledare. 

 • Du tycker om att jobba med människor och att lyfta fram individers styrkor och kompetenser och stötta självledarskap hos dina medarbetare. 

 • Du har förmåga att skapa förtroende, är lyhörd och bidrar till dialog 

 • Du har förmåga att strukturera ditt och andras arbete så det finns en trygg grund att stå på för att sedan kunna driva utvecklingsarbete. 

 • Du är en god kommunikatör och är rak, tydlig och ärlig i din kommunikation. 

Förutom kompetens och kvalifikationer kommer stor hänsyn tas till personlig lämplighet. 

Ansökan  

Välkommen med din ansökan märkt med dnr Af-2018/0036 2249, vilken ska vara inkommen senast den 28 augusti. I denna rekrytering samarbetar vi med Source 

Du ansöker genom att klicka på "ansök" nedan. 

Kontaktpersoner 

Anna Middelman, rättschef 010-488 93 60 

Linda Lagerstrand, rekryteringspartner 010-487 07 24  

Lars Norlander, SACO 010-486 77 22 

Monica Johansson, ST 010-486 50 51Gabriella Bouizgarne 010-486 17 07 

Carola Persson, SEKO 010-48 685 11 

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt