Skip to content

Visma söker driven och affärsinriktad bolagsjurist

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har ca 7 300 anställda och omsatte 9 300 miljoner norska kronor 2017.

Visma söker nu ytterligare en bolagsjurist till Sverige med fokus på att förse Vismas svenska affärsverksamheter med juridisk support. Du sitter på Vismas svenska huvudkontor i Stockholm, men kommer tillhöra Vismas nordiska koncernjuridikfunktion. Du rapporterar till General Counsel Sweden som i sin tur rapporterar till Vismas nordiska Legal Director som sitter i Oslo.

Om rollen

Som bolagsjurist hos Visma kommer du att arbeta aktivt i den operativa verksamheten. Det här är en bred roll där du förväntas arbeta nära affären och stötta Vismas olika affärsverksamheter och bolag runt om i Sverige med allehanda juridisk rådgivning. Du kommer framförallt att arbeta med kommersiella avtalsfrågor inom olika områden såsom IT-tjänster, Software as a Service, kundavtal, licenser, konsulttjänster, IT-utveckling, partneravtal och samarbetsavtal. Vidare förväntas du även kunna ge löpande rådgivning inom andra rättsområden, exempelvis inom dataskyddsområdet/GDPR. Tjänsten ger dig möjlighet att arbeta med intressant juridik i en kreativ, snabbföränderlig och driven miljö. Då Vismas koncernjuridikfunktion är under uppbyggnad kommer rollen också innebära att du får vara med och sätta upp processer och rutiner för bästa legala support.  

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en jur kand samt några års erfarenhet av juridiskt arbete med fokus på kommersiell avtalsrätt och IT, däribland gärna arbete på bolag, advokatbyrå eller liknande. Det är särskilt meriterande om du har branschspecifik erfarenhet från IT-bolag.

Du är en jurist med erfarenhet av att självständigt arbeta med avtalsskrivning och förhandling. I övrigt har du en bred affärsjuridisk kompetens och trivs och engageras i en miljö där du får arbeta brett med fokus på verksamheten. Du tycker om högt tempo, du är bra på att prioritera och du kan hantera en mängd olika frågor samtidigt.  

Som person är du engagerad och tycker om att ta egna initiativ för att driva projekt och förbättringar. Du är van att arbeta självständigt och motiveras av att ta ansvar och fatta beslut.Som jurist är du kunnig, resultatorienterad och pragmatisk. Du arbetar obehindrat på svenska och engelska och är kommunikativ och lyhörd inför verksamhetens behov. Vidare tror vi att du motiveras av och har lätt för att etablera goda relationer.

Vad erbjuder vi?

Visma erbjuder möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag och med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en stark och lönsam koncern. Vi erbjuder dig en central och utmanande roll inom företaget med många kontaktytor både internt och externt där du får en unik möjlighet att vara med och bygga upp en legal funktion i Sverige.  Du kan förvänta dig utmanande arbetsuppgifter, men vi lägger också stor vikt vid att det ska vara kul och utvecklande att gå till jobbet. Vårt arbetsklimat präglas av öppenhet, engagemang och framåtanda.

 Ansökan

Är du den vi söker efter? 
Skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 24 augusti. Intervjuer sker löpande under processen gång. 
För mer information om tjänsten kontakta General Counsel Sweden Kristina Walles på: 
Mobil 072-533 01 30 eller via e-post: kristina.walles@visma.com

För mer information och ansökan - klicka HÄR

Läs om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt