Skip to content

Upphandlare IT till Eskilstuna kommun

Om arbetsplatsen

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda, professionella möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Konsult och uppdrag är Eskilstuna kommuns serviceorganisation. Vi skapar värde för verksamheterna i kommunkoncern genom att erbjuda effektiva och tydliga tjänster. Vårt mål är att våra kunder betraktar Konsult och uppdrag som en kompetent, modern och affärsmässig partner.

Är du en driven person som är nyfiken på att arbeta i en kommunal verksamhet som präglas av ett affärstänk i framkant? Då ska du läsa mer om denna tjänst!

Arbetsuppgifter

Vi som arbetar inom Upphandlingsenheten arbetar bland annat med att genomföra upphandlingar inom både varu- och tjänsteområdet. Enheten har ett funktionellt ansvar för hela kommunens inköp- och upphandlingsverksamhet. Inom enheten ingår också juristfunktion, kostsamordning och ett e-handelsansvar. Som upphandlare hos oss kommer du att jobba i ett team med stort engagemang och enorm drivkraft. Förutom upphandlare finns inköpare, inköpscontroller och administratör i vår arbetsgrupp. Vi arbetar även med andra interna och externa samarbetspartners.

Vi är ett team som har ett starkt affärstänk och strävar hela tiden efter att utvecklas och vi vågar prova nya idéer! För oss är det viktigt att tänka framåt och vi vill gärna att du är med och tänker nytt!

Att ha kompetenta och drivande medarbetare är viktigt för oss, därför erbjuder vi dig bl a goda utvecklingsmöjligheter både individuellt och tillsammans med kollegor, friskvårdsbidrag på 1700 kr/år, flextid och möjlighet till att arbeta på distans.

Detta är ett inspirerande och roligt arbete i en utvecklingsinriktad miljö där just du är med och gör skillnad för våra medborgare inom Eskilstuna Kommun!

Som upphandlare på vår enhet kommer du självständigt att leda och driva upphandlingsprojekt med många kontaktytor både internt och externt. Du kommer arbeta konsultativt i alla typer av upphandlingsfrågor mot kunder inom våra olika förvaltningar samt bolag. Du kommer primärt arbeta mot IT-området men även tjänsteupphandling ingår till viss del.

Rollen innefattar både operativt arbete ut mot kund men också strategiskt utvecklingsarbete inom området. Som upphandlare arbetar du även med uppföljningar, förhandlingar, förlängningar, sortimentsförändringar, uppsägningar och vitesdiskussioner gällande våra avtal. Vi söker dig som vill vara med och ansvara för och bidra till att utveckla kommunens upphandlingsarbete.

Kvalifikationer

Du skall ha en högskoleutbildning inom juridik med minst 270 högskolepoäng.

Följande erfarenhet/kunskap är meriterande men inte ett krav:

  • Specifika kunskaper inom området upphandling eller IT-rätt.
  • Erfarenhet inom upphandling, strategiskt inköp eller erfarenhet av upphandling i offentlig verksamhet.
  • Erfarenhet av tjänsteupphandlingar, IT-upphandlingar eller kunskap om avtalsförvaltning.
  • Kunskap om elektroniska upphandlingssystem såsom Tendsign.
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Du som upphandlare har ett prestigelöst arbetssätt, är trygg i dig själv och har förmågan att arbeta självständigt med dina arbetsuppgifter. Dessutom gillar du kreativt tänkande och är väldigt lösningsfokuserad i de frågor som uppstår och du är gärna med och bidrar.

För att lyckas i rollen är du en utåtriktad och social person som har förmåga att skapa relationer. Du har även lätt för att hålla en god kundkontakt och en förmåga att leverera service på hög nivå. Eftersom varje medarbetare har stor frihet gällande sin egen planering kräver tjänsten en god förmåga gällande struktur och tidsplanering. Då vi även arbetar i många olika IT-system önskar vi att du har ett intresse och vana av att arbeta i olika system.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker nu dig som kan komplettera vårt team. Har du den rätta inställningen och en genuin vilja att lära dig? Är du engagerad, ambitiös, nyfiken och har förmågan att få saker att hända? Då är du kanske vår saknade pusselbit?

Vi ser fram att träffa just dig på en intervju!

Anställningens omfattning

Snaraste enligt överenskommelse.

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer: 4267

Mer information och ansökan - KLICKA HÄR

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt