Skip to content

Redaktionschef till Nyhetsbyrån Blendow Lexnova

Om Blendow Lexnova och företaget

Nyhetsbyrån Blendow Lexnova levererar varje månad hundratals juridiska nyheter till landets yrkesverksamma jurister och beslutsfattare genom våra olika nyhetstjänster. Blendow Lexnova är även en viktig källa för spridning av juridiska nyheter och information till allmänheten, då våra nyheter ligger till grund för Dagens Juridik som ofta citeras i övrig media.

På den centralt belägna redaktionen i Stockholm bearbetar våra journalistiskt utbildade jurister dagligen nya domar och beslut till redaktionella texter. I vårt nätverk finns Sveriges tyngsta juridiska experter som analyserar och kommenterar intressanta rättsfall, lagstiftning och problemställningar i rättstillämpningen i skriftligt format samt via webb-tv.

Blendow Lexnova är en del av Blendow Group AB – varuhuset för juridisk kompetensförsörjning. Inom koncernen finns välkända varumärken som Dagens Juridik, Allt om Juridik, Veckans Juridik, Blendow Publishing, BG Institute, Legal Career, Legally yours och Legally Lady.

Dina arbetsuppgifter

I takt med att Nyhetsbyrån Blendow Lexnova växer söker vi nu en operativ redaktionschef med erfarenhet av projektledning, affärsutveckling samt personalledning.

Som redaktionschef för Blendow Lexnova ansvarar du för den dagliga journalistiska produktionen såväl operativt som strategiskt. Du leder och fördelar arbetet på redaktionen enligt främst två sedvanliga huvuduppgifter som redaktör: "Intake" - som en del i teamets omvärldsbevakning av bland annat domstolar, myndigheter, organisationer och annan media för beslut vad Blendow Lexnova ska rapportera om.

"Output" - det vill säga den slutliga framställningen av egna texter om aktuella domstolsavgöranden. Redaktionens skribenter tolkar och refererar avgörandena parallellt med redaktionellt med intake och följer processen från urval av intressanta avgöranden till färdiga nyheter.

Tjänsten innebär operativ del i nyhetsproduktion och bearbetning av egna samt andras texter. Vidare ingår ledning av personal, strategisk och operativ planering av redaktionens arbete samt affärsutveckling. Arbetet är brett och innebär utmärkta möjligheter att bekanta sig med många olika områden inom den juridiska sfären. Du medverkar i teamet för produktutveckling av våra nyhetstjänster samt rapporterar till Lexnovas Affärsområdeschef.

Din profil

Det dagliga arbetet som redaktionschef består till stor del av operativt redaktionellt arbete som del i vår nyhetsproduktion, varför det är viktigt att du har fallenhet för och intresse av att skriva på svenska. Vidare ställer tjänsten krav på gott omdöme och goda kunskaper om såväl nyhetsjournalistik som juridik samt erfarenhet av produktutveckling och fingertoppskänsla för vad som är kommersiellt gångbart.

Vi söker dig som är självgående, kvalitetsmedveten och har hög integritet. Som arbetskamrat är du lyhörd och har en utvecklad social förmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Som sökande skall du ha en juristexamen och tidigare dokumenterad framgång av att leda eller coacha personal. Vi tror att du har några års arbetslivserfarenhet och ser gärna att du har tidigare erfarenhet av affärsutveckling. Erfarenhet från redaktionellt arbete och/eller journalistisk utbildning är meriterande.

Vi värdesätter om du är kommunikativ och anpassningsbar samt har förmåga att leverera under tidspress.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en spännande arbetsplats i centrala Stockholm där du kommer att få arbeta med ett av koncernens mest välkända varumärken. Du kommer att få jobba med nyhetsflödet som inte bara påverkar en hel bransch utan nyheter som når långt utanför den primära målgruppen.

Du kommer att få jobba med duktiga kollegor i en organisation som präglas av entreprenörsanda och uppkavlade ärmar där vi tror på dig som individ. Vi strävar alltid framåt och sätter ständigt nya ambitiösa målsättningar.

Vi sitter i trevliga lokaler ett stenkast från Humlegården på Östermalm. Läs mer på www.lexnova.se och www.blendow.se

Anställning och kontakt

Tjänsten avser heltidsarbete med fast lön och sex månaders provanställning.

Skicka ett personligt brev med CV till anna.hellergard@blendow.se.

Märk din ansökan ”Redaktionschef”.

Vi tar emot ansökningar fram till 31 augusti, men tjänsten kan komma att tillsättas även före ansökningstidens utgång.

Tänkt tillträde hösten 2018.

Har du frågor om tjänsten och anställningen kontakta anna.hellergard@lexnova.se .

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt