Skip to content

Jurist till HSB Göteborg med processvana och/eller med en fastighetsrättslig profil

Är du en erfaren jurist med vana av att arbeta som konsult? Då kan det vara du som är vår nya kollega. Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med placering vid vårt kontor i Johanneberg Science Park.

Arbetsuppgifter

Som jurist på HSB Göteborg arbetar du som konsult på uppdrag av styrelserna i HSB:s bostadsrättföreningar. Som juridiskt ombud kommer du att bistå våra kunder med juridiskt stöd inom allmän tvistelösning, bostadsrätt, kommersiell- och bostadshyresrätt, föreningsrätt och avtalsrätt. Du kommer att delta i förhandlingar, vara sakkunnig i olika utvecklingsprojekt, upprätta avtal av mångskiftande karaktär samt vid behov leda olika utbildningar både externt och internt.

Utöver konsultrollen ingår visst internt stöd för HSB Göteborg verksamhet.

Kvalifikationer

Du har en juristexamen och vi ser gärna att du har minst 5 års erfarenhet av juridiskt arbete med inriktning mot ovan nämnda ämnesområden, alternativt är mycket väl bevandrad inom processrätt. Vi ser gärna att du är van vid att arbeta som konsult, antingen från ditt arbete på advokatbyrå eller liknande verksamhet. Tingstjänstgöring samt erfarenhet från att driva process i allmän domstol och övriga myndigheter är meriterande. Har du erfarenhet av entreprenadjuridik ser vi det som ytterligare ett plus. B-körkort krävs.

Personliga egenskaper

Du är noggrann och analytisk och arbetar utåtriktat och har ett serviceorienterat förhållningssätt. Du skall kunna skapa förtroende hos våra kunder och kan bibehålla goda relationer. Arbetet är självständigt vilket kräver egna initiativ och beslut. Du har en god pedagogisk och problemlösande förmåga och är van vid ett affärsmässigt arbetssätt.

Vi erbjuder

Som medarbetare hos oss får du eget ansvar med möjlighet att påverka din arbetssituation och arbeta i en organisation som drivs av långsiktiga relationer och hållbara innovationer som gör skillnad på riktigt. Öppenhet, dialog och engagemang är viktiga inslag för oss som jobbar i HSB. Självklart har vi även bra anställningsvillkor och förmåner. Vi ger dig möjligheterna att utvecklas, men det är du själv som har ansvaret att förvalta dem. Som medarbetare på HSB Göteborg agerar du professionellt och kundfokuserat i alla sammanhang. Hjälper du oss att skapa mervärde för våra medlemmar och dessutom är en schysst kollega tror vi på ett långt och givande samarbete med dig och vi lovar att dina insatser värdesätts.

Vi är som alla andra noga med att du har rätt erfarenhet på pappret. Men ännu viktigare är att du har rätt förhållningssätt, och att du kommer till oss med ett öppet sinne och ambitionen att aktivt vara med och forma HSB Göteborgs framtid. Möjligheterna finns hos oss.

Intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Chadi Elazzeh, Jurist tfn 010-442 20 47 eller Jenny Janevik, HR Partner tfn 010-442 21 72.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

För mer information och ansökan - klicka HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt