Skip to content

Göteborgs Universitet söker affärsjurist

Forsknings- och innovationskontoret (FIK) är under ständig utveckling med strävan att öka universitetets externa forskningsmedel, säkra avtalshanteringen vid universitetet och bidra till ett optimalt nyttiggörande av forskningsresultat. Vårt goda rykte bärs fram av ett trettiotal specialister inom affärsjuridik, forskningsfinansiering och innovationsrådgivning som arbetar integrerat för att anpassa stödet till de olika forskningsmiljöerna.

Nu söker vi en affärsjurist som vill vara del i ett team som jobbar med avtal kring forskningssamarbeten och andra juridiska ärenden kopplat till forskning och utbildning. Du kommer arbeta med forskare i den absoluta internationella forskningsfronten och vi kan försäkra dig om att det är en stimulerande utmaning. Detta eftersom ett universitet är starkt beroende av omvärldsfaktorer samtidigt som oberoende forskning och akademisk frihet är grundläggande för verksamheten. Vid svenska lärosäten råder även det s.k. lärarundantaget som innebär att universitetets forskare har privata rättigheter till sina forskningsresultat. Sammantaget gör detta att det finns stora möjligheter för dig som affärsjurist att ständigt hitta nya utmaningar för att ge ett professionellt stöd till både universitetsledning och kärnverksamhet. Nedan beskrivs mer utförligt arbetsuppgifterna och de kvalifikationer vi söker. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Arbetsuppgifter

Universitetet är en myndighet som har omfattande samarbete med andra universitet, övrig offentlig sektor och privata aktörer, både nationellt och internationellt. Som affärsjurist bistår du universitetsledningen, fakulteter och institutioner i affärsjuridiska frågor som rör extern samverkan, forskningsfinansiering och nyttiggörande av forskningsresultat. I befattningen ingår att vara rådgivare i affärsjuridiska frågor, att upprätta och granska avtal, samt att vara förhandlingsstöd i forsknings- och utbildningssamarbeten. En stor del av avtalshanteringen sker på engelska. Vidare ingår arbete med att utforma interna regelverk, riktlinjer och policys för universitetets verksamhet samt att utveckla och leda interna utbildningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är färdigutbildad jurist och gärna arbetat något år med liknande arbetsuppgifter. Vi lägger särskild vikt vid förståelse för nyttiggörande av forskningsresultat och idéer i en akademisk miljö. Erfarenhet av arbete med immaterialrättsliga frågor och hantering av intellektuella tillgångar är meriterande. God kunskap om kommersiell avtalsrätt, i såväl nationell som internationell kontext, är önskvärt.

Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter både social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning. Som jurist är du pragmatisk och lösningsorienterad samt behärskar att prioritera i de ärenden som åläggs dig.

Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt såväl som i grupp och har en väl utvecklad service- och ansvarskänsla. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidare och på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Tillsättningsförfarande

Intervjuer kommer att genomföras i augusti.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:
Enhetschef, Ludde Edgren, 031-786 2783
Biträdande enhetschef, teamledare affärsjuridik Sara Dahlberg, 031-786 5711

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka HÄR. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt