Skip to content

Två jurister, en polischef och en frikänd livstidsfånge - här är årets sommarpratare i SR

Idag presenterade Sveriges Radio årets sommarpratare i Berwaldhallen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Två jurister, en rikspolischef och en frikänd livstidsfånge. De får representera juridikens värld när Sveriges Radio presenterar årets sommar-pratare.

 

Sveriges Radio offentliggjorde idag årets sommarpratare. Från juridikens värld kan främst fyra av sommarpratarna nämnas:

Beatrice Fihn har en magisterexamen i Public international law från University of London och är chef för organistionen ICAN. Organisationen tog emot Nobels fredspris i fjol efter en global kampanj som samlat organisationer mot kärnvapen, vilket ledde till att en majoritet av FN:s medlemsländer antog ett förbud mot kärnvapen.

Beatrice Fihn har tidigare arbetat på Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet.

Kaj Linna kommer att berätta om hur det är att sitta i fängelse på livstid. Han frikändes förra året efter resning från mord i det så kallade Kalamarksmordet. Han hade då suttit 13 år i fängelse. 

Anna Serner är jurist och VD för Svenska filminstitutet. Hon har bland annat fått internationell uppmärksammad för sitt engagemang i jämställdhetsfrågor i filmbranschen.

Hon har tidigare varit VD på Reklamförbundet och på branschorganisationen Tidningsutgivarna. 

Anders Thornberg är ny rikspolischef och ska "berätta om polisen som jag nu är en stolt ledare för och hur jag ser på våra utmaningar". Thornberg var tidigare chef för Säkerhetspolisen och är den första rikspolischefen som har "patrullerat" sig upp från ordningspolis till rikspolischef.

 

Här är listan på samtliga sommarpratare

 

 

 

 


  • Anna Wetterqvist

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt