Skip to content

Senior Legal Counsel till Nordea Stockholm

Just nu förändras sättet att bedriva bankverksamhet i grunden. Nordea är långt framme i den resan och är nordens största bank och största leverantör av tjänster inom private banking, kapital samt liv och pension. Nu söker vi en Senior Legal Counsel till General Banking Law med uppdrag att stötta den dynamiska produktutvecklingen inom Betaltjänster / Payments.  

Om tjänsten

På Nordea General Banking Law arbetar vi med de juridiska frågor inom koncernen som är kopplade till produktutveckling och betaltjänster där du kommer arbeta med varierande uppgifter nära verksamheten. I dina arbetsuppgifter kommer bl.a. ingå att tillsammans med affärssidan förhandla avtal, utarbeta nya tjänster och produkter samt anpassa verksamheten till nya regelverk. Du kommer verka i en nordisk miljö där du arbetar nära både jurister och affärsområden i de andra nordiska länderna. Huvuddelen av arbetet sker på koncernspråket engelska.

Din profil

Vi söker en proaktiv jurist som är engagerad, har ett öppet sinne för lärande och gillar att arbeta i team. Du har tidigare erfarenhet från liknande arbete på bank eller finansiellt bolag och har gedigen regulatorisk grund i t ex PSD. Du bör ha arbetat med liknande juridiska frågor i minst fem år. Du har en svensk juristexamen i grunden och uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Du erbjuds en central roll ”at the forefront of payments”. 

I denna rekrytering samarbetar vi med LegalWorks. Har du frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Lensmar-Friedman på tfn 076-000 25 55, anna.lensmar-friedman@legalworks.se

För mer information och ansökan, klicka HÄR

Group Legal  tillhandahåller juridiska tjänster till enheter inom Nordea. Tjänsterna tillhandahålls genom fyra underenheter: General Banking Law, Securities Law, Group Corporate Law och Merchant Banking Law, i vilka det totalt ingår ca 170 jurister och assistenter i de fyra nordiska länderna. Group Legal samarbetar också med Nordeas jurister i Storbritannien, New York, Ryssland och Polen.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt