Skip to content

Legal Counsel Legal Digital and Technology team Nordea

Just nu pågår ett paradigmskifte i sättet att bedriva bank där ny teknik möjliggör nya tjänster och produkter. Nordea är långt framme i denna utveckling. Nordea Legal Digital and Technology team har till uppdrag att stötta verksamheten  i att utvärdera, köpa in och utveckla ny teknik som en del av Nordeas produktutveckling. Detta sker genom att man helt eller delvis förvärvar intressanta bolag inom fin-tech eller sluter samarbetsavtal. Nu önskar Nordea komplettera sitt team inom Legal Digital and Technology med ytterligare en Legal Counsel.

Om tjänsten

Legal Digital and Technology team är en del av General Banking Law och samarbetar nära med Group Digital, Group Technology och business IT-areas, där man stöttar banken i dess produktutveckling. Arbetsuppgifterna spänner över allt från avtalshanteringen kring pilot-projekt till rättsutredningar rörande tekniska lösningar i relation till befintliga och nya regelverk. Du kommer att verka i en nordisk miljö där du arbetar nära båda jurister och affärsområden i de andra nordiska länderna. Huvuddelen av arbetet sker på koncernspråket engelska. Placeringsort Stockholm.

Din profil

Vi söker dig som arbetat 3-5 år på affärsjuridisk advokatbyrå samt ev bank elller annat finansiellt bolag. Vi tror att du har spetskompetens inom områdena immaterialrätt och IT-rätt. Viktigt är att du har ett öppet sinne för lärande och inte är rädd för att ge dig i kast med det nya inom Fin-tech. Det är också viktigt att du är en god kommunikatör internt och externt.  Du har en svensk juristexamen i grunden och uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

I denna rekrytering samarbetar vi med LegalWorks. Har du frågor rörande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Lensmar-Friedman på tfn 076-000 25 55, anna.lensmar-friedman@legalworks.se.

För mer information och ansökan - klicka HÄR

Group Legal  tillhandahåller juridiska tjänster till enheter inom Nordea. Tjänsterna tillhandahålls genom fyra underenheter: General Banking Law, Securities Law, Group Corporate Law och Merchant Banking Law, i vilka det totalt ingår ca 170 jurister och assistenter i de fyra nordiska länderna. Group Legal samarbetar också med Nordeas jurister i Storbritannien, New York, Ryssland och Polen .

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt