Skip to content

Compliance Officer till Sörmlands Sparbank

Sörmlands Sparbank är en sparbank som verkar lokalt i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåkers kommuner med totalt åtta kontor. Sörmlands Sparbank är ingen vanlig bank. Vi har service och tjänster som andra banker, men genom vårt samhällsengagemang bidrar vi dessutom till utveckling, hållbarhet och tillväxt i Sörmland. Vi är en bank som gör gott för bygden, så att Sörmland är attraktivt att bo, besöka och verka i. Både nu och i framtiden.

Vi söker nu en Compliance Officer.

Din roll

I rollen som Compliance Officer kommer du att arbeta med ett brett spektrum av frågor med flexibilitet och frihet att utforma rollen efter dina främsta kompetenser och intresseområden.

Tillsammans med Chief Compliance Officer ansvarar du för bankens oberoende compliancefunktion som med ett proaktivt och riskbaserat arbetssätt ska tillse att compliancerisker i banken identifieras, utreds, utvärderas och rapporteras i god ordning.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

  • Ge råd och stöd till verksamheten i frågor som omfattas av compliancefunktionens ansvar.
  • Uppföljning av verksamhetens regelefterlevnad.
  • Omvärldsbevakning avseende nya och ändrade regelverk.
  • Delta vid framtagande av interna regler samt att genomföra utbildningar.

Din bakgrund och profil

Vi söker dig med relevant akademisk examen och minst 2 års erfarenhet från finansiellt institut eller advokatbyrå. Har du erfarenhet från en compliancefunktion och/eller arbete med åtgärder mot penningtvätt eller finansiering av terrorism är detta meriterande.

För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet, god samarbetsförmåga samt vara analytisk och pragmatisk. Eftersom vi befinner oss i ett utvecklingsarbete är det också viktigt att du är flexibel, trivs i en föränderlig miljö och har ett stort inre driv. Det är också viktigt att du har ett utpräglat strukturerat arbetssätt, är noggrann och kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Då rollen har många kontaktytor ut i verksamheten är det också viktigt att du är kommunikativ och pedagogisk.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan - klicka HÄR. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Maneli Zakipour på tfn 0708-262796 eller maneli.zakipour@sharprecruitment.se

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt