Skip to content

172 000 i månadslön för statsministern - och lönelyft för hela regeringen

Statsminister Stefan Löfven får 172 000 kronor i månadslön och de övriga statsråden får 136 000 kronor. Det har Statsrådsarvodesnämnden beslutat.

 

Statsrådens arvoden höjs från och med den 1 juli. Arvodet till statsministern höjs med 4 000 kronor per månad till 172 000 kronor. Arvodet till övriga statsråd höjs med 3 000 kronor per månad till 136 000 kronor.

Statsrådsarvodesnämnden är en särskilt inrättad nämnd som på riksdagens uppdrag beslutar om statsrådens arvoden och avgångsersättningar.

Nämndens ledamöter är före detta kanslichefen Ove Nilsson, före detta hovrättspresidenten Gunnel Wennberg och före detta riksdagsdirektören Anders Forsberg.

Sekreterare är kammarrättsrådet Cecilia Bohlin. 

  • Stefan Wahlberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt

12 comments

Tja. Det må så vara.
Men vad säger det om svenska folket? Som ju vill att han ska styra landet.

När det gäller verkligt behövande har det allmänna lyckligtvis pengar! Kamraterna i regeringen är särskilt behövande, eftersom de egentligen inte bestämmer politiken!

https://ledarsidorna.se/2018/06/socialdemokraternas-12-maktigaste/

Snart är det allmänna löneledande. Lyckoriket är nära. :)

För att tala med Lövens normala ordval. " Det är inte ok alltså",

Eftersom de inte sköter sitt jobb borde de bli betalningsskyldiga för den lön de hittills lyft.

Statsrådsarvodesnämnden
Statsrådsarvodesnämnden beslutar hur höga ministrarnas månadsarvoden ska vara.
Nämnden bestämmer också vilken ersättning de ministrar som avgår ska få.
I nämnden ingår en ordförande och två ledamöter, som utses av riksdagen.
Ordförande
Ove Nilsson
Ledamöter
Gunnel Wennberg
Anders Forsberg

Undrar när någon nämnd ska bestämma att inte pensionärer ska leva under EU fattigdomsgräns. . Sa någon 20 miljarder plus varje år sedan 2006 i sjukförsäkringen. Sammanlagt 321 miljarder i överskott direkt i statskassan, Var i helvete tar pengarna vägen?

”Undrar när någon nämnd ska bestämma att inte pensionärer ska leva under EU fattigdomsgräns”...

Det är väl ingen nämnd som bestämmer detta. Det är ju väljarna som bestämmer vilken politik som skall drivas.
Och väljarna tycker att det är mycket bättre att bränna hundratals miljarder på ”flyktingar” än att satsa dessa pengar på äldreomsorgen, sjukvården, skolan, infrastrukturen, o.s.v.
Och det är ett faktum.
Som man bäddar får man ligga. Så enkelt är det.
Anledningen till den kollaps som är i antågande är att svensken i gemen inte förstår sambandet mellan orsak och verkan. D.v.s. man lägger sin röst på partier som vill att vi ska öppna våra hjärtan och inte bygga några murar i Europa. Konsekvensen av detta blir då att det väller in hundratusentals ”flyktingar” i landet. Detta kostar givetvis pengar. Pengar som måste tas någonstans ifrån. Svårare än så är det inte.
Är huvudet dumt så får kroppen lida.

SLUTA GNÄLLA PÅ NÄMNDER, SVETSARN, MEDIA, O.S.V. INSE, OCH TA, ERT EGET ANSVAR I LANDETS UTVECKLING!

Egentligen tycker jag att det är bra att landets företrädare har en bra lön så de inte tvingas ta till mutor som här i USA.

Och definitionen för en demokrati är just att vi väljer, de styr. Bra det med.

Jag ifrågasätter kompetensen för Löfven men samtidigt måste jag säga att jag tror faktiskt att han är väldigt ärlig. Betyder inte kompetent.

Jag skulle vilja påstå att Löfven var det "bästa" det partiet kunde vaska fram. "Hederlig" eller ej . Han kommer från facket, klockrent. Kompetensbristen lyser igenom. (Tom svensk trött media har uppfattat hur osnabb han är när han hamnar utanför manus.). Men genom att tillsätta honom kan partiets verkliga makthavare fortsätta att styra och de odugliga ha fortsatt försörjning. Under tiden sjunker vi alltmer som nation. Sen har ersättningarna galopperat iväg utan att vänskapskorruptionen minskat det minsta. Det kan inte bli på annat sätt när det råder ansvarslöst tillstånd. Ingen ställs till svars.
I USA riskerar man iaf att råka illa ut om man tar ut svängarna. Där har Du den avgörande skillnaden. Inte någon mutrisk. den föreligger överallt där det förekommer stora pengar och makt.

Nu krattar man manegen för Åkesson.

= 85% av väljarna är idioter.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.