Skip to content

SSAB söker Bolagsjurist/Corporate Counsel

En viktig del av dina arbetsuppgifter blir att stödja divisionen i frågor rörande fastighets- och miljörätt, tillståndsärenden, exportkontroll och sanktionsrelaterade frågor samt avseende inköp, försäljning och övriga legala ärenden som löpande uppkommer. Tjänsten är bred och du kommer att få möjlighet att arbeta med en stor variation av frågor samt interagera med personer på många olika ställen både internt och externt. 

Om tjänsten 
SSAB-koncernen är ett högspecialiserat globalt stålföretag. Koncernen är strukturerad över tre ståldivisioner och två större dotterkoncerner. Divisionen SSAB Special Steels är global marknadsledare inom höghållfasta stål och har ca 2800 anställda och en omsättning 2017 på ca 16 miljarder SEK.

Ansvarig för juridiken hos SSAB Special Steels är divisionens general counsel. SSAB Special Steels önskar nu försärka sitt legala team med en bolagsjurist och rollen kommer att rapportera direkt till divisionens general counsel. Tjänsten är placerad i Oxelösund men innebär ett nära samarbete med övriga jurister i Stockholm samt även globalt. 

Dina kvalifikationer 
Vi söker dig som har två till fem års erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete på advokatbyrå eller bolag och vi önskar att du har viss erfarenhet av miljö- och/eller fastighetsrätt. 

Du är en drivkraftig och utåtriktad person med god samarbetsförmåga och hög integritet. Du ska vidare kunna ta dig an arbetsuppgifter självständigt och känna ett ansvar för att resultatet av ditt arbete levereras i rätt tid med god kvalité. 

Du måste behärska svenska och engelska flytande i både tal och skrift. 

Sista ansökningsdag 
10 juni 2018 

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. 

Vid frågor om tjänsten kontakta gärna 
Mark Hallquisth, Division General Counsel, 0722-45 03 72 

Facklig information lämnas av, Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn, 0155-25 40 00. 

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering. 

Ansök HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt