Skip to content

Redaktionschef Dagens Juridik

Om Företaget

Dagens Juridik är Sveriges juridiska dagstidning. Dagens juridik rapporterar om rättsfall, lagstiftning, forskning och branschnyheter. Vi har mellan 60 000 – 80 000 unika besökare varje vecka.

Dagens Juridik ges ut av Blendow Publishing AB som är en del av Blendow Group AB – varuhuset för juridisk kompetensförsörjning.

Inom koncernen finns, förutom Dagens Juridik, andra välkända varumärken som Allt om Juridik, Veckans Juridik, Nyhetsbyrån Blendow Lexnova, BG Institute, Legal Career, Legally yours och Legally Lady.

Dagens Juridik har en chefredaktör, Stefan Wahlberg, som idag fungerar även som redaktionschef. I takt med att både Dagens Juridik och företagets övriga medieprodukter växer kommer han i framtiden att ha en mer publicistisk än operativ roll.

Dina arbetsuppgifter

Som redaktionschef för Dagens Juridik ansvarar du för det dagliga och fortlöpande journalistiska arbetet såväl operativt som strategiskt. Du leder och fördelar arbetet på redaktionen enligt främst två sedvanliga huvuduppgifter som redaktör:

"Intake" - det vill säga att genom omvärldsbevakning av bland annat myndigheter, organisationer och annan media besluta vad Dagens Juridik ska rapportera om och vilken preliminär ”vinkel” som ska anslås.

"Output" - det vill säga den slutliga framställningen av den journalistiska produkten där det ska beslutas vad som ska publiceras, rubriksättning, nyhetsprioritering och "mix" av artiklar mm. I arbetet ingår också journalistisk och stilistisk textredigering, bildval mm.

Du ansvarar också för urval av artiklar och referat från vår egen nyhetsbyrå Blendow Lexnova som är en outsinlig källa till rättsligt material. Redaktionschefen beslutar även om opinionsmaterial, debattartiklar, krönikor mm.

Din profil

Det dagliga arbetet som redaktionschef är till största delen ett "hands-on"-arbete för en operativt lagd redaktör och ställer krav på gott omdöme och goda kunskaper om såväl nyhetsjournalistik som juridik.

Vi söker dig som är självgående, kvalitetsmedveten och har hög integritet. Som arbetskamrat är du lyhörd och har en utvecklad social förmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en spännande arbetsplats där du kommer att få arbeta med koncernens mest välkända varumärke. Du kommer att få jobba med nyhetsflödet som inte bara påverkar en hel bransch utan nyheter som når långt utanför den primära målgruppen.

Du kommer att få jobba med duktiga kollegor i en organisation som präglas av entreprenörsanda och uppkavlade ärmar där vi tror på dig som individ.Vi strävar alltid framåt och sätter ständigt nya ambitiösa målsättningar.

Vi sitter i trevliga lokaler ett stenkast från Humlegården på Östermalm.

Läs mer på www.dagensjuridik och www.blendow.se

Anställning och kontakt

Tjänsten är tillsvidare med placering i Stockholm på Humlegårdsgatan 14, tidpunkt för tillsättningen är flexibel. Skicka sin ansökan senast 30/6. Har du frågor om tjänsten kontakta marcus.bouvin@blendow.se 0703-168976 och ansökan skickar du till marcus.bouvin@blendow.se

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt