Skip to content

Poliser i hela landet beväpnas med automatvapen - ska snabbt kunna bekämpa terrorism

"Polisen kommer att ha större uthållighet", säger polisintendenten Jonas Hysing som är chef för Polismyndighetens nationella taktiska råd. Foto: Maja Suslin/TT och Janerik Henriksson/TT

Poliser i yttre tjänst ska förses med så kallade ”Först-på-plats-paket" som innehåller hjälmar, extra skyddvästar - och förstärkningsvapen. Utrustningen ska öka polisens förmåga att hantera bland annat terrorattentat snabbt. 

 

För att öka Polismyndighetens förmåga att hantera terrorattentat och annan grov våldsbrottslighet så förses nu poliser i yttre tjänst med så kallade ”Först på plats-paket”, FPP. De första paketen distribueras nu i vår.

- Med förstärkningsvapnet kommer polisen att kunna möta en farlig gärningsman från längre avstånd och med större precision än med det primära vapnet, säger Jonas Hysing som är chef för polisens nationella taktiska råd.

- Polisen kommer att ha större uthållighet och förmåga att bekämpa pågående dödligt våld och terroristbrott.

Varje utrustningspaket består av bland annat förstärkningsvapen, en förstärkningsväst, en förstärkt hjälm och ett sjukvårdspaket.

På sikt kommer poliser i yttre tjänst i hela landet att ha tillgång till "Först på plats-paket".

- Det är en av de satsningar polisen genomför för att öka förmågan vid händelser där grovt våld förekommer, säger Jonas Hysing.

 

 

 

 

 

Gratis nyhetsbrev om rättsfall och juridik - klicka här


 

 

 

  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt