Skip to content

Nyanlända kvinnor ska lära sig sina sexuella rättigheter i Sverige - 3,7 miljoner till RFSU

Foto: Fredrik Sandberg/TT

RFSU får 3,7 miljoner av staten för att "förbättra den sexuella och reproduktiva hälsan hos kvinnor som migrerat till Sverige" och för sprida kunskap om vilka rättigheter som gäller i Sverige på området. Det har regeringen beslutat.

 

- RFSU:s projekt ger nyanlända kvinnor mer kunskap om sina sexuella och reproduktiva rättigheter och den oinskränkta rätten till sin egen kropp som varje kvinna har i Sverige, säger socialminister Annika Strandhäll (S).

Enligt RFSU finns det ett stort behov av kunskap hos utlandsfödda kvinnor och det finns också en stor efterfrågan från hälso- och sjukvården.

- Det här är en viktig insats då den här gruppen kvinnor kan vara svår att nå för hälso- och sjukvården, säger Annika Strandhäll.

Pengarna ska användas i år och särskilda satsningar är utbildningar som riktas till både kvinnor och män och skräddarsydda utbildningar för de tolkar som möter målgruppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis nyhetsbrev om rättsfall och juridik - klicka här

 

  • Stefan Wahlberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt

3 comments

Kvinnor som migrerat till Sverige är reproduktiva så det räcker till utan dessa miljoner i flerbarnstillägg. Miljarder hit och miljoner dit. Det märks att det är valtider. Fast det verkar gnissla i valmaskineriet.

Nu är det tyvärr så att kvinnors / flickors rättigheter står sig slätt mot gamla traditioner och religiösa vanföreställningar. "Mångfalden" lär nog bita sig fast men lycka till RFSU !

Jag grunnar på bilden. Använder mohammedaner knullgummin?

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.