Skip to content

Jurist till avdelningen för konkurrenstillsyn

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och samtidigt ha balans i livet? 
Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Vi söker en jurist till avdelningen för konkurrenstillsyn. Avdelningen är indelad i två enheter; enheten för karteller och förvärv och enheten för marknadsmissbruk. Den första ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Den andra enheten ansvarar för att förhindra att dominerande företag missbrukar sin marknadsmakt, samt för att ingripa mot konkurrensbegränsande avtal mellan företag i olika led av distributionskedjan. Enheten ansvarar också för att ingripa mot konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.  
 
På avdelningen arbetar både jurister och ekonomer. Arbetet bedrivs i stor utsträckning i projektform.  
 
Dina arbetsuppgifter  
 
• Du arbetar med konkurrensrättsligt utredningsarbete.  
• Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.  
• Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.  
 
Kvalifikationer  
 
• Du har akademisk examen inom juridik.  
• Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.  
 
Du har en bra analytisk förmåga samt är bra på att samarbeta i grupp. Du har ett gott omdöme, engagemang och initiativförmåga. Du är resultatinriktad och har god förmåga att prioritera.  
 
Det är meriterande om  
 
• Du har erfarenhet av konkurrensrättsligt utredningsarbete.  
• Du har fördjupat dig i konkurrens- eller europarätt vid universitet/högskola.  
• Du har tidigare erfarenhet av juridiskt arbete på advokatbyrå, vid domstol, inom den svenska statsförvaltningen eller inom den europeiska kommissionen.  
 
Upplysningar
 
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning.  
 
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till:  
Martin Mandorff, enhetschef eller Helena Aleberg Björkander, personalhandläggare. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.  
 
Genom din ansökan samtycker du till behandlingen av dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.  
 
Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.  
 

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2018-05-25 

För mer information och ansökan - klicka HÄR

Välkommen med din ansökan! 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt