Skip to content

Han blev Advokaternas advokat för sjätte året i rad - här är tio-i-topp-listan för 2018

Advokaterna Johan Eriksson, Per E Samuelson, Ulrika Borg, Thomas Olsson och Björn Hurtig.

Johan Eriksson har, för sjätte året i rad, röstats fram som Advokaternas advokat - alltså den brottmålsadvokat som flest advokater skulle anlita om de var i behov av en försvarare. Här är tio-i-topp-listan.

 

Det är Dagens Juridiks systerpublikation Legally yours som årligen genomför undersökning Advokaternas advokat.

Totalt har 1 226 advokater deltagit i undersökningen.

Några av motiveringarna för Johan Eriksson lyder:

”En övertygande och juridiskt skicklig försvarsadvokat. Han lyckas tänka i banor som resulterar i övertygande infallsvinklar, vilket inte alltid är en enkel uppgift.”

”Trevlig, ödmjuk och synnerligen kompetent.”

”Står ut som en lugn, säker och lyhörd rådgivare.”

Här är tio-i-topp-listan för Advokaternas advokat 2018:

1. Johan Eriksson 27%

2. Thomas Olsson 4.3%

3. Per E Samuelson 3.4%

4. Björn Hurtig 3.2%

5. Ulrika Borg 2.9%

6. Simon Bergström 2.7%

7. Leif Gustafson 2.6%

7. Lars Kruse 2,6%

9. Hans Strandberg 2.5%

10. Kristoffer Ståhl 2.4 %

 

Läs mer om Advokaternas advokat i Legally Yours.

 

 

 

Gratis nyhetsbrev om rättsfall och juridik - klicka här

 

Peter Johansson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt

5 comments

En kvinna framröstad bland 10 möjliga vilket innebär att 9 av 10 advokater som kollegorna röstat fram är män.
#kvoteraröstningarnanu.

Tack till advokat Kruse som stod ut med mig. Jag var förbannad och i personlig svacka. Om någon hade kunnat läsa mina tankar i rätten hade dom nog spärrat in mig men som du sa; det är inte brottsligt att tänka något, åtminstone inte än så länge. Mvh Markus

Jag tycker utnämningen av Johan Eriksson säkert är utmärkt som en lysande brottmålsadvokat. De andra på listan tillhör säkert också de bästa. Bra gjort vinna och kvala.

Men om vi skall söka värna om de misstänkta, gripna, häktade och så småningom dömdas mänskliga fri- och rättigheter, liksom alla drabbade av brotten, är inte rätt väg bara lysande försvarare och motpartsombud och hårdare och hårdare straff och påföljder den rätta vägen.

Regering, Riksdag, rättspolitiken, doktrinen, domstolarna och givet advokaterna måste också se brotten och konsekvenserna för alla berörda som något som måste angripas med andra verktyg än de traditionella som idag är.

Ett samhälle måste till som genom olika åtgärder släcker eller minimerar brottsligheten, liksom alla som blir drabbade som är helt oskyldiga.

Det är anmärkningsvärt att Regeringen och nog alla partier synes använda sig av hårdare och fler straff för att nå politiska fördelar, fler väljare.

Men målet varken kan eller ens rättspolitiskt eller rättsligt får ha det som mål. Jag bedömer det som direkt stridande emot Regeringsform och speciallagstiftning att lagstifta om medborgares straffpåföljder för att nå politiska fördelar. Det är ej osannolikt också allvarlig försumlig myndighetsutövning som om så objektivt och subjektivt är kan föranleda de rättsliga konsekvenser för såväl myndighet som politiker som följer av svensk och internationell rätt.

Men Juristerna är få eller inga som kan något om detta inom Regering och partier.
Och kanske är kunskapen låg även inom Juristkåren.

Ett exempel från ett sakområde. Av flera. Hur många detaljplaner, varigenom i huvudsak all samhällsbyggnad sker, är utformade med tanke på att undvika eller minimera brottslighet. Har vi direkt farliga detaljplaner som är eller blir brottsbemängda.

I Göteborg är det sannolikt värst. Göteborg har flesta ålderdomliga och obsoleta detaljplaner i hela Sverige. Och inte bryr man sig mkt om att ändra på det. Eller ens svarar på frågor om det från rättssökande allmänhet eller advokat.

Men få eller inga bryr sig om detta. Jag har ställt frågor, framlagt synpunkter och begärt svar i decennier. Ingen bryr sig. Ett antal onödiga skjutningar m.m. blir en av medverkande följder. Politikerna i Göteborg veta inte ens vad de inte veta.

Förvaltningsrättsliga fel och brister skall inte behöva kosta människor liv och skada. Det gäller även de som begår brotten, men kanske inte skulle gjort det om samhället byggts med modärna icke farliga detaljplaner.

Åter till advokaterna. Vi behöver "försvarsadvokater" särskilt inom dessa områden, offentlig rätt, förvaltningsrätt, konstitutionell rätt samt mänskliga fri- och rättigheter. Plan- och bygglagen läser man lätt in.

Så nästa pris hoppas jag går till också sådan advokat.

Peter Westdahl
Advokat
Byggnadsingenjör; spec. väg- och vattenbyggnad

Hej Peter, det är inte något större fel på dina resonemang, men är du säker på att du inte är snut och inte en registrerad aktiv advokat med lagenlig utövanderätt?

Med "inte något större fel" menas att subjektivt avläst kan jag väl inte på ett bättre sätt belysa bakgrunden till min kommentar med att "typ"-citera Voltaire...."jag delar inte din åsikt alls, de facto gillar jag varken dig eller vad du står för och däri vad du anser. MEN; Jag är beredd att offra mitt liv för Din absoluta rätt att ha en åsikt tillika uttrycka densamma"

//Christian

Äras och hedras den som äras och hedras bör - grattis!

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.