Skip to content

Erfaren jurist till avdelningen för konkurrenstillsyn

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och samtidigt ha balans i livet? 
Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Vi söker en erfaren jurist till avdelningen för konkurrenstillsyn, som består av två enheter; enheten för karteller och förvärv och enheten för marknadsmissbruk. Enheten för karteller och förvärv ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer. Enheten för marknadsmissbruk ansvarar för att förhindra dominerande företag att missbruka sin marknadsmakt, samt att ingripa mot konkurrensbegränsande avtal mellan företag i olika led av distributionskedjan. Enheten ansvarar också för Konkurrensverkets tillsyn av konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet samt tillsyn enligt lagen om insyn i vissa finansiella förbindelser m.m. (transparenslagen).  
 
Dina arbetsuppgifter  
 
• Du leder eller medverkar i konkurrensrättsliga utredningar och bidrar till att Konkurrensverket har en aktiv och väl fungerande informationsinhämtning och tillsyn inom avdelningens ansvarsområden.  
• Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.  
• Du deltar aktivt i arbetet med att utforma förslag till beslut.  
• Du ingår i processteam för att förbereda mål i domstol.  
 
Kvalifikationskrav  
 
• Du har examen i juridik.  
• Du har minst tre års yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från exempelvis advokatbyrå, EU-kommissionen, konkurrensmyndighet eller domstol.  
• Du har mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska.  
• Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.  
 
Du är resultatorienterad, analytisk och tycker om att hantera komplexa rättsliga frågeställningar. Du har hög arbetskapacitet och god förmåga att prioritera. Du har hög integritet, är lyhörd och har mycket god samarbetsförmåga.  
 
Det är meriterande om du har goda kunskaper om det konkurrensrättsliga regelverket och om du har yrkeserfarenhet av konkurrensrättsligt utredningsarbete.  
 
Upplysningar  
 
Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår hemsida. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning och sex månaders provanställning.  
 
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Göran Karreskog, enhetschef alt. Martin Mandorff, enhetschef eller till Helena Aleberg Björkander, personalhandläggare. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (SACO) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00. 
 
När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.  
 
Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.  
 

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2018-05-31 

För mer information och ansökan - klicka HÄR

Välkommen med din ansökan! 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt