Skip to content

Kronofogdemyndigheten söker jurist till Kalmar

Vi ser möjligheter, gör du?

Vi bidrar till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet. Vi vill bidra till att människor hittar lösningar och förändrar sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning

När våra kollegor beskriver hur det är att jobba hos oss lyfter de framför allt kontakten med människor och de intressanta och varierande arbetsuppgifterna. Här växer du i vardagen, tillsammans med dina kollegor. Du har möjlighet att utveckla din kompetens på många sätt, i gengäld tror vi att du bidrar till verksamhetens utveckling och förbättring. För när du växer, växer vi.

Den här tjänsten är placerad på enheten för skuldsanering och konkurstillsyn. Här arbetar vi med att utreda om personer och företag uppfyller kraven för att få skuldsanering. Det är även vi som beslutar om en skuldsanering ska inledas. En skuldsanering innebär att den som är svårt skuldsatt under vissa förutsättningar kan slippa betala hela eller delar av sina skulder.

Ditt nya jobb

Ditt nya jobb innebär att du utreder förutsättningarna för skuldsanering i omprövningsärenden och invändningsärenden och fattar beslut i enskilda ärenden. Du har en viktig roll i att stödja handläggarna i deras utredningsarbete, att göra kvalitetsuppföljningar samt informera och utbilda handläggarna om rättspraxis och rättsutveckling. Arbetet innebär också ett tätt samarbete med andra team inom skuldsaneringen. Vid behov förbereder och genomför du tvåpartsförhandlingar för att reda ut och bedöma eventuella invändningar inför beslut. Arbetet innebär också många kontakter med dem som söker skuldsanering, de som vill få betalt, budget- och skuldrådgivare samt andra myndigheter.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Din bakgrund

Vi söker dig som har

  • har en juristexamen från juristprogrammet (180p/270hp)
  • notariemeritering alternativ avslutar notarietjänstgöring inom de närmaste månaderna eller minst 1 års dokumenterad förhandlingsvana.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, gärna från myndighet.

Dina egenskaper

Vår verksamhet kan ha en stor inverkan på människors liv och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

  • Många av de människor du möter befinner sig i en utsatt livssituation. Du behöver därför kunna sätta dig in i andras situation, uppträda förtroendeingivande och visa ett gott omdöme.
  • Du har en god förmåga att kunna växla mellan flera uppgifter och är samtidigt noggrann. Du ser samband och konsekvenser och kan självständigt dra slutsatser och fatta beslut. Du har förmåga att åstadkomma resultat och driva ditt arbete framåt.
  • Eftersom du ger löpande stöd och återkoppling till handläggare i juridiska frågor kan du förmedla information till andra på ett coachande och pedagogiskt sätt.
  • Dina arbetsuppgifter varierar och verksamheten utvecklas ständigt. Därför vill vi att du gillar förändringar och bidrar till effektiva lösningar.
  • Språket är vårt viktigaste verktyg för att skapa förtroende i mötet med våra kunder. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och att anpassa ditt språk efter mottagaren. Du behöver också vara bra på att lyssna och förklara.
  • Eftersom vi arbetar teambaserat är det viktigt att du tycker om att samarbeta och har lätt för att kommunicera.

Information

Urvalstester kan komma att användas.

Anställningarna är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Skatteverket genomför denna rekryteringsprocess på uppdrag av oss på Kronofogden.

Läs mer om Kronofogdens verksamhet på www.kronofogden.se

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Kontaktpersoner

Marie Moberg teamchef 010-575 69 19

Linda Elg Rekryterare 010-574 57 66 linda.elg@skatteverket.se

Susanne Madsen facklig kontaktperson Saco 010-577 64 30

Rozita Lundgren facklig kontaktperson ST 010-579 72 88

Du ansöker senast 2018-04-22 genom att klicka på knappen nedan. Ansök HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt