Skip to content

Interim - SJ AB söker Vikarierande Bolagsjurist

Om företaget
Läs mer om SJ på www.sj.se

Kort om enheten
Stab Juridiks syfte och målsättning är dels att genom aktiv medverkan i affärsprocessen minska de legala riskerna i den löpande affärsverksamheten och se till att gällande rättsregler följs, dels att hantera rättsliga mellanhavanden inom och utom domstol.

Bolagsjuristerna på SJ arbetar som rådgivare åt sina kollegor på andra enheter i koncernen och är ett stöd i såväl den dagliga verksamheten som vid större affärer. Arbetet omfattar kontakter med bland annat leverantörer, kunder, domstolar och andra myndigheter.

Enheten utgörs i dagsläget av fem heltidsanställda jurister. En av våra jurister kommer att vara föräldraledig under ca ett år och vi söker en vikarie för henne.

Arbetsuppgifter
Som bolagsjurist på SJ kommer du att få en hög nivå av självständighet. Förutom kollegorna på stab Juridik kommer du att ha ett nära samarbete med övriga staber och divisioner i verksamheten och utgöra ett stöd till dessa. Arbetet kräver drivkraft, samarbetsförmåga men även stor integritet. Arbetsuppgifterna varierar eftersom Stab Juridik hanterar både stora och små ärenden.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är tingsmeriterad och därutöver har minst 4-5 års arbetslivserfarenhet från annan tjänst som jurist på bolag, myndighet eller advokatbyrå. Det är av väsentlig betydelse att du har mycket goda allmänjuridiska kunskaper, är noggrann och analytisk samt att du därutöver besitter en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är van att ta eget ansvar och att självständigt handlägga ärenden. Du är utåtriktad med god kommunikativ förmåga och du kan på ett pedagogiskt sätt förklara komplicerade juridiska frågeställningar. 

Övrigt: Tjänsten är på heltid och placerad i Stockholm.

Om processen
Uppdraget påbörjas snarast och löper på ca 1 år.

Tjänsten är på heltid och placerad i Stockholm.

Vi presenterar kandidater löpande för SJ och därför önskar vi din ansökan snarast, dock senast 20/4.

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult hos Legal Career, Henning Nordenquist 0733 - 633231 alternativt henning.nordenquist@legalcareer.se

Läs mer om SJ på www.sj.se

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt