Skip to content

Interim kommunjurist/dataskyddsombud till Heby kommun på 75 - 100%

Allt fler upptäcker Heby kommuns gynnsamma läge nära Uppsala och Stockholm. Det händer mycket i Heby kommun. Inflyttningen och företagsetableringarna ökar. Kommunikationerna förbättras. Idag finns lokaltågstopp i Heby och Morgongåva. Här finns skogar, sjöar och ren luft. Här finns naturreservat och en storslagen nationalpark. Här finns trygga miljöer för barn att växa upp i. Här finns ett rikt föreningsliv för både unga och gamla. Läs mer på www.heby.se

Om tjänsten

Arbetet som kommunjurist innebär att du ska vara juridiskt sakkunnig och biträda kommunledningen med juridisk rådgivning. Befattningen innebär även att vara dataskyddsombud för kommunens samtliga nämnder. Du kommer att bistå kommunledningen med kvalificerat utredningsarbete. Du kommer även att ansvara för viss utbildning av anställda och förtroendevalda, främst inom kommunal- och förvaltningsrätt.

Du förväntas arbeta inom ett brett juridiskt fält där merparten av frågeställningarna är inom områdena offentlighet- och sekretess, dataskyddsförordningen, GDPR. Du kommer tillsammans med övriga tjänstemän på administrativa enheten delta i utvecklingen av olika juridiska frågor och av det administrativa stödet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en juristexamen.

Du har några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och offentlig rätt, gärna som kommunjurist. Goda kunskaper inom kommunallagen, offentlighet- och sekretesslagen är samt dataskyddsförningen är meriterande.

Du har ett konsultativt förhållningssätt och förmåga att på ett enkelt sätt kunna förklara juridiska sammanhang. Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du kan snabbt sätta dig in i olika juridiska frågeställningar av skiftande karaktär och ta egna initiativ. Du kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om processen

Uppdraget påbörjas snarast och löper fram till och med december 2018.

Omfattning 75 - 100% beroende på kandidatens önskemål.

Vi presenterar kandidater löpande för Heby kommun och därför önskar vi din ansökan snarast.

Kontakta ansvarig rekryteringskonsult hos Legal Career, Henning Nordenquist 0733 - 633231 alternativt henning.nordenquist@legalcareer.se

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt