Skip to content

Ensamkommande ska kunna bo kvar - ytterligare 200 miljoner till kommuner som ordnar bostad

Biträdande finansminister Per Bolund (MP). Foto: Claudio Bresciani/TT

Ensamkommande flyktingbarn som hinner fyller 18 år under asylprocessen ska i första hand få en bostad genom den kommun där de redan bor. Det anser regeringen som öronmärker ytterligare 200 miljoner kronor till kommuner som ordnar detta.

 

- Vår framtid ligger i våra barn och unga. För att Sverige ska kunna fortsätta utvecklas behöver vi skapa trygghet för alla som bor i vårt land, säger biträdande finansminister Per Bolund (MP).

De senaste åren har många ensamkommande fått vänta så länge på ett slutgiltigt asylbesked att de under processen har hunnit fylla 18 år och därmed blivit vuxna.

Kommunerna har därmed inte längre rätt till ekonomisk ersättning för ungdomarnas boende och uppehälle vilket har lett till att många har tvingats att flytta från kommunerna och till Migrationsverkets anläggningsboenden på annan ort.

I höstas avsatte regeringen 390 miljoner kronor i höständringsbudgeten och 195 miljoner kronor i budgeten för i år för att kommunerna ska kunna låta ensamkommande som hinner bli 18 år bo kvar. Nu tillförs ytterligare 200 miljoner kronor för 2018.

- Vi har sett att regeringens kommunstöd har fyllt en viktig funktion och det finns många framgångsrika exempel på hur medlen använts på ett effektivt sätt till boende för ungdomarna, säger Per Bolund (MP).

- En del kommuner har investerat pengarna i kommunala HVB-hem och stödboenden medan andra kommuner ingått partnerskap med ideella föreningar som ordnat med boende för ungdomarna.

 

 

 

Gratis nyhetsbrev om rättsfall och juridik - klicka här


  • Stefan Wahlberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt

16 comments

Och hur blir det med alla skötsamma pensionärer som vandrar omkring bostadslösa ? Gratis SL - kort så att man kan sova på nattbussarna ? Och hur var det med mantrat att " grupp inte skulle ställas mot grupp " ?

Hur det blir med våra pensionärer?
Ja, det blir väl som 85% av väljarna vill, d.v.s. att vi prioriterar ”flyktingarna” som kostar oss hundratals miljarder. Till och med en idiot måste ju fatta att dessa pengar måste tas någonstans ifrån.

Vart pengarna tas ifrån?
Pensionerna, vård och omsorg, o.s.v.

https://www.expressen.se/dinapengar/svenska-pensionarer-ar-fattigast-i-n...

https://www.bakom-kulisserna.biz/news/svensk-sjukvard-nu-samst-i-europa/

Resultat = fattigaste pensionärerna i norden samt Europas sämsta sjukvård.

Jag måste på det bestämdaste protestera. Ända sedan dråpet på den 78-åriga Inger på en parkeringsplats 2010 har jag följt frågan noga. En enda gång har en politiker i ledande befattning uppmärksammat frågan och han fick respass både som partiledare och statsminister. Däremot så har det hänt åtskilliga gånger att man handlat tvärtemot sina vallöften som när nämnde politiker slöt en överenskommelse med MP om välfärd för illegala immigranter. Denna gäller fortfarande trots att vi bytt regering så antingen är det en samlad uppfattning inom politiken eller så är det MP.

Det stora problemet är att massmedia hållt svenska folket oinformerat om detta. Man har också litat på att politikerna skulle sköta Sverige lika bra som då vi sprintade varenda ranking som fanns. En regerings första och främsta uppgift är att värna landet och dess medborgare. Misslyckas man med det har man inget existensberättigande. Beslutet att överge arbetskraftsinvandringen för flyktingmottagande som LO tvingade på Palme I kan komma att visa sig mer ödestigert än de före och under Finska kriget som resulterade i förluster av hela landsändar. Frågan är om det också skulle ha högre straffvärde än överlämnandet av Sveaborg.

Nu verkar dock svenska folket ha vaknat om man ser till opinionsmätningarna och i takt med detta sker nu en sakta återgång till tidigare övergiven politik.

"våra barn och unga". Redan där ljög han som alla MP gör....

Morsning!

Det viktigaste väljarna har att göra i valet i höst är att sparka ut miljömupparna. Det dyraste och mest medborgarfientliga politiska experimentet någonsin. Undrar VARFÖR de hatar Sverige och sig själva (som svenskar) så mycket?

Hur många - utom miljömupparna i regeringen - kan åka taxi för hundratusentals kronor per år och ta regeringsflygplanet hit och dit?

Nej - bort med dem en gång för alla i höst!

Elcyklar med vindsnurra fram och solceller på pakethållaren anbefalles.

En foliehatt för att få att locka fram ett skratt:

https://www.motivation.se/media/images/dreamstime_green_hat.2e16d0ba.fil...

Lyse fram och där bak. På hatten. Fungerar när du åker, går och står. Finns hos kjelles till förmånligt pris 29:90 denna vecka och kanske nästa.

https://www.kjell.com/se/sortiment/hem-kontor-fritid/fritid/cykeltillbeh...

Jasså? Så allt detta är Miljöpartiets fel?
Ett parti som fick mindre än 7% av rösterna vid valet 2014.
Skulle det ha sett annorlunda/bättre ut om Alliansen styrt landet?
Eller Socialdemokraterna tillsammans med någon annan?
Det tror i alla fall inte jag.

Det är Miljöpartiets förtjänst att det har blivit så här. Tänk jag tyckte att det stod 'Ensamstående ska kunna bo kvar'. Jag blev nästan rörd.

"Ensamkommande flyktingbarn som hinner fyller 18 år under asylprocessen"
Fyller man 18 år så är man inget barn-tror MP att folk är dumma?

Det är fantastiskt att se att så många av oss uttalar oss emot det här vansinnet som Miljöpartiet utsätter oss för! Jag hoppas innerligt att fler gör som jag och röstar på Sverigedemokraterna. Någon måtta får det vara!

Miljöpartiet?
Så. Dom andra partierna är bättre då? Eller?
Som Centerpartiet. Som vill ha 30 000 000 invandrare....
Moderaterna med sina ”öppna hjärtan”....
Socialdemoraterna som minsann inte vill bygga några murar i Europa.
Eller något av dom andra skitpartierna.
Inte ens Sverigedemokraterna i en egen regering skulle ju kunna göra någon direkt skillnad så som det ser ut idag.
Det har gått för långt. Sverige är ett förlorat land. Vi har bara inte fatta det än.
Och inte är det Miljöpartiets fel. Felet ligger hos dom svenska väljarna.

De så kallade barnen har hörsammat politikernas lockrop. Lööf sa ”Kom Hit” och det är klart som korvspad att många försöker komma till landet som ger utlänningar bostad före inlänningar. Och pengar, skola, sjukvård, kläder, tandvård, jurister, tolkar ...Särskilt om man inte trivs i hemlandet. Finns det något land i världen som någonsin har prioriterat främlingar framför den egna befolkningen, vilket Sveriges politiker nu gjort i många år, utan att majoriteten reagerar?

Reinfeldt hade åtminstone rätt på en punkt när han skrev " Det sovande folket ". Att han sedermera utnyttjade just detta när han och Alliansen blev snuvade av MP är en annan sak. Om man ser lite bakåt i historien är det nog tur att ingen hitlerfigur dök upp i Sverige för då hade nog svenska folket - även mot slutet av kriget ( man trodde ju på Hitler i början när allt ur tysklands perspektiv gick väl ) - alltjämt haft orubbat förtroende för sin ledare. Förutsatt att propagandan hade varit den rätta och makten mutat folket med visst påstått välstånd och lite trevlig helgunderhållning. Nationellt självskadebeteende tycks vara ett svensk särdrag.

”Finns det något land i världen som någonsin har prioriterat främlingar framför den egna befolkningen, vilket Sveriges politiker nu gjort i många år”.

Svaret är givetvis NEJ.

Men. Vilka är det som har gett dessa politiker mandatet att göra detta?
Jo, det svenska folket. Med en överväldigande majoritet (nu senast 85%).

Som man bäddar får man ligga. Så enkelt är det.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.