Skip to content

Bolagsjurist till Brandskyddsföreningen

En allmännyttig ideell förening som arbetar för ett brandsäkrare Sverige.

Ett ledande kunskapscentrum som ökar framtidens brandsäkerhet och minskar samhällets skadekostnader.

Äger bolag som driver affärsverksamhet inom bland annat utbildning, förlag, besiktning, restvärderäddning, brand- och säkerhetscertifiering.

Koncernens omsättning för 2017 uppgick till 229 mkr och antalet anställda uppgår till 90 personer.

Läs mer på brandskyddsforeningen.se och verksamhetsberattelse2017

Om rollen

Som bolagsjurist på Brandskyddsföreningen kommer du att arbeta med många kontaktytor både inom verksamheten och externt då Brandskyddsföreningen samverkar med försäkringsbolag, räddningstjänster, myndigheter, byggsektorn samt många andra organisationer och företag inom ett flertal branscher. Du kommer att arbeta med komplexa affärs- och IT-avtal samt dataskyddsfrågor. Viktiga områden att behärska är bolagsrätt, immaterialrätt, konkurrensrätt och dataskyddslagstiftning. I rollen ingår även att kvalitetssäkra de normer och rekommendationer som Brandskyddsföreningen ger ut samt att vara dataskyddsombud för de juridiska personer som ingår i koncernen.

I juristfunktionen, som består av ytterligare en jurist, ingår att stödja styrelserna i såväl Brandskyddsföreningen Sverige som i de två affärsdrivande dotterbolagen, vilket ställer krav på att du har intresse och erfarenhet av styrelsearbete och protokollskrivning.

Vem är du?

För att trivas hos oss tycker du om att arbeta såväl strategiskt på styrelsenivå som att ge stöd till verksamheten. Arbetet kräver att du är van vid och bekväm med att självständigt driva juridiska frågor. Du är därför bra på att prioritera, arbeta effektivt och har ett genuint intresse och engagemang för samhällsnyttiga frågor. Vidare bidrar du med god samarbetsförmåga, integritet och ett serviceinriktat förhållningssätt. Du har juristexamen och flerårig erfarenhet som jurist inom affärsdrivande verksamhet eller från advokatbyrå. Du bör vidare vara en god pedagog och duktig på att formulera dig både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Du kommer att rapportera till VD.

Brandskyddsföreningen erbjuder:

Arbete i en dynamisk organisation med en tydlig vision

En inkluderande atmosfär med högt engagemang

Många interna och externa nätverk

Marknadsmässiga villkor

En modern arbetsplats i ljusa lokaler i Marievik, Liljeholmen

Intervjuer sker löpande, frågor kring tjänsten besvaras av fredrika.schartau@signpost.se, 0705 107130

Ansök här

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt