Skip to content

Svalner söker skattejurist

Rollen

Är du skattejurist med intresse för fastigheter? Vi expanderar och söker nu ytterligare en kollega till vår fastighetsgrupp.

I rollen arbetar du med löpande beskattningsfrågor och värdeskapande rådgivning vid förvärv, förvaltning och avyttringar av fastigheter. Du kommer att tillhöra en grupp med speciellt fokus på inkomstskattemässig klassificering av anläggningstillgångar och optimering av avskrivningsunderlag och skattemässiga värden vid projektinvesteringar, förvärv och avyttringar av fastigheter. Då vi arbetar integrerat och nära varandra på byrån kan även övrigt arbete rörande inkomstskatt, fastighetsskatt, stämpelskatt och redovisningsfrågor förekomma inom ramen för din tjänst när detta krävs.

Du förväntas att tillsammans med gruppens ledare kunna leda det dagliga arbetet med genomföranden och leveranser av såväl enskilda ärenden som större projekt inom gruppens verksamhetsområde, samt också att handleda och undervisa gruppens mer juniora medarbetare.

Vad kan vi erbjuda?

På Svalner arbetar du tillsammans med många av Sveriges främsta jurister på skatteområdet vilket ger dig en unik möjlighet till egen utveckling som jurist, avseende såväl spetskompetens som bredd, i en mycket affärsmässig och driven organisation. Hos oss erbjuds möjlighet till stort eget ansvar och till att bidra med kvalificerad rådgivning åt många av Sveriges största och mest välkända fastighetsägare. Du har stor möjlighet att få vara med och påverka både din egen och affärsområdets utveckling, och med rätt inställning och engagemang ser vi inga gränser för dina karriärmöjligheter hos oss på Svalner.

Kvalifikationer

Vi söker dig med juristexamen och 2-3 års god, dokumenterad erfarenhet av arbete med frågor rörande inkomstskattemässig klassificering / avskrivningsoptimering. Du har i ditt arbete drivit ärenden och projekt självständigt, med tydligt fokus på klientens behov och med stort intresse för fastighetsaffären. Du förutsätts besitta för tjänsten relevanta kunskaper inom såväl redovisning som byggnadskonstruktion.

För att lyckas hos oss är förmågan att förstå våra klienters verksamhet central, du måste tycka om den kommersiella aspekten av skatterätten och uppskatta affärsmässighet och värdeskapande rådgivning. Arbetet kräver att du är analytisk, noggrann och har god känsla för struktur och siffror. Du har stor integritet, ett gott omdöme och alltid ett starkt engagemang i ditt arbete. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Då vi nu vill bygga vidare på en effektiv och väl sammanhållen grupp lägger vi stor vikt vid samarbete, sammanhållning och trivsel, vilket gör att vi ser framför oss en positiv, kommunikativ och prestigelös person som trivs i samarbetet med såväl kollegor som klienter. På Svalner ser vi ingen motsättning i att arbeta hårt och fokuserat mot uppsatta mål och att samtidigt ha roligt på jobbet, och just därför är varje individs bidrag till en god arbetsmiljö viktigt för oss. Vi är övertygade om vår gemensamma prestation är en direkt återspegling av personkemin i gruppen.

För frågor om tjänsten kontakta Senior Manager: fredrik.ulmstedt@svalner.se

Ansök HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt