Skip to content

Jurist till Växjö kommun

Om arbetsplatsen

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7 000 anställda fördelade på 600 arbetsplatser och 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder.

Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid.

Kommunledningsförvaltningen är den centrala förvaltningen i Växjö kommun och utgör en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen. Juridiska enheten är en av förvaltningens 14 enheter. 

Arbetsuppgifter

Som jurist i Växjö kommun är du rådgivare till förvaltningar och kommunala bolag inom flera rättsområden, beroende på din bakgrund, dina intressen och specialkunskaper. Den kommunala juridiken är inte begränsad till den offentliga rätten utan omfattar lika mycket civilrätt; såsom avtalsrätt, hyres- och arrenderätt, köprätt och processer vid domstol. Vanligt förekommande är också frågeställningar om regler vid offentlig upphandling. Kommunens jurister håller regelbundet utbildningar inom olika rättsområden. 

Kvalifikationer

För tjänsten krävs juristexamen (jur.kand) med flerårig erfarenhet från offentlig förvaltning, domstol eller advokatbyrå. Meriterande om du har fullgjort notarietjänstgöring. Du ska vara bekväm med att agera som rådgivare och vara fokuserad på problemlösning. Det är meriterande om du har erfarenhet av juridisk rådgivning inom flera olika rättsområden, gärna några av dem som har beskrivits ovan. Du behöver ha ett intresse av kommunal förvaltning och att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska kunna redogöra för komplicerade juridiska frågeställningar på ett begripligt sätt för icke-juridiskt skolade. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning. Vikariat föräldraledig ca 1 år.

Omfattning: Heltid

Tillträde 1 maj eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-03-22

Välkommen med din ansökan via denna länk.

Kontakt

Kontaktperson Magnus Bengtsson, Chefsjurist, 0470-413 57 magnus.bengtsson@vaxjo.se

Facklig företrädare för Vision nås via Växjö kommuns kontaktcenter. 0470-410 00 

Övrigt

Vi har gjort vårt mediaval för denna rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt