Skip to content

Bolagsjurist till Länsförsäkringar

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Arbetsuppgifter

Avdelning Bolagsjuridik ingår i vd-stab Juridik. Bolagsjuridik arbetar brett inom affärsjuridiken med särskilt fokus på associationsrätt, avtalsrätt och näringsrättsliga regler. Andra prioriterade områden är IT-rätt, kapitalförvaltningsjuridik, immaterialrätt, marknadsrätt, konkurrensrätt och transaktionsrelaterad juridik. Avdelningen består i dag av åtta jurister och en assistent.

Du kommer att arbeta brett och bistå Länsförsäkringar AB-koncernen med juridisk rådgivning inom Bolagsjuridiks ansvarsområden. Du kommer att granska och upprätta avtal, tolka och tillämpa lagar och andra regler, delta i projekt och arbeta med Länsförsäkringar AB-koncernens interna regelverk. Du kommer även att ha styrelsesekreteraruppdrag i Länsförsäkringar AB-koncernens bolag.

Din profil

Vi vill att du har en jur.kand.-examen, gärna med tingsmeritering eller annan likvärdig arbetslivserfarenhet och minst fem års kvalificerad erfarenhet av affärsjuridiskt arbete vid advokatbyrå eller företag. Förutom goda kunskaper inom associationsrätt och allmän avtalsrätt efterfrågar vi erfarenhet av att upprätta och förhandla avtal. Vi ser också gärna att du har kunskap och erfarenhet av ett eller flera av de regelverk som berör bankverksamhet alternativt försäkrings- eller värdepappersmarknadsområdet.

Som person är du en lagspelare med mycket god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du är strukturerad, resultatorienterad och har hög arbetskapacitet. Vidare värdesätter vi såväl integritet som ett prestigelöst förhållningssätt. Du är analytisk och har en god stilistisk förmåga och behärskar engelska i tal och skrift.

Du erbjuds en spännande och varierad roll som bolagsjurist hos en unik arbetsgivare inom bank- och försäkring med kontor beläget på Gärdet i Stockholm. Du kommer ges tillfälle att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom bank- och försäkringsområdet utifrån ett koncernövergripande perspektiv.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Processen pågår fortlöpande därför ser vi gärna att du ansöker snarast. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Johan Kjellberg via 0702-701218 alternativt johan.kjellberg@brillosearch.se

ANSÖK

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt