Skip to content

Kriminalvården vill ha personal med militär bakgrund - inleder samarbete med Försvarsmakten

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Deltidstjänst vid Försvarsmakten och möjlighet för Kriminalvården att rekrytera personal med militär bakgrund. Det är två av skälen till det samarbete mellan Försvarsmakten och Kriminalvården som nu har påbörjats inom "kompetens- och personalförsörjningen".

 

- Med hjälp av Försvarsmakten kan vi nu gå vidare och på ett bättre sätt nå ut till dem som kan vara intresserade av att arbeta hos oss, säger Johan Modin, Kriminalvårdens HR-direktör.

- Vi ska också bli tydligare internt med hur man kan kombinera en anställning inom Kriminalvården med ett engagemang inom försvaret. 

I en ny så kallad avsiktsförklaring som har undertecknats av de bägge myndigheterna klargör man att Kriminalvården ska kunna underlätta för de anställda som vill ha ett deltidsengagemang inom Försvarsmakten - samtidigt som Försvarsmakten stödjer Kriminalvårdens rekrytering av medarbetare med militär bakgrund.

Tanken är att samarbetet i första hand ska vara inriktat mot befattningar som kriminalvårdare, frivårdsinspektörer och produktionsledare.

Myndigheterna hoppas att samarbetet ska kunna vara en väg för ungdomar in på arbetsmarknaden - dels genom möjligheten att få jobb inom Försvarsmakten direkt efter gymnasiet, dels genom möjligheten att senare i karriären kunna arbeta parallellt inom Kriminalvården.

 

 

  • Tom Perski

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt