Skip to content

Utökat lagstöd för registerutdrag - fler arbetsgivare ska kunna kontrollera arbetstagare

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. Foto: Adam Ihse/TT

Fler arbetsgivare ska få rätt att begära utdrag ur belastningsregistret än i dag. Det säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson i en intervju med Sveriges Radios P1 Morgon. 

 

Enligt en granskning som Ekot har gjort ber allt fler arbetsgivare att få ett utdrag från polisens belastningsregister i samband med anställningar. Det visar statistik från polisens rättsavdelning.

Under de första 11 månaderna under 2017 lämnade polisen ut närmare 740 000 registerutdrag, uppger Ekot. Det är drygt 10 000 fler utdrag jämfört med samma period förra året.

Villkor för anställning
Över hälften av förfrågningarna kom från arbetsgivare inom skola och barnomsorg i samband med nyanställningar.

Men en tredjedel, närmare 300 000 av utdragen, har lämnats till privatpersoner. Många har blivit ombedda att lämna uppgifterna till arbetsgivare som ställer det som villkor för en anställning, trots att det saknas lagstöd.

Stoppa det slentrianmässiga
Arbetsmarknadsminister Yla Johansson (S) öppnar för att i lag förbjuda "ett slentrianmässigt" användande av möjligheten för arbetsgivare att be den som söker jobb att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Fler ska ha lagstöd
Men hon säger också att hon vill utvidga den krets av yrken där det ska finnas en sådan kontrollmöjlighet.

- För att gå fram med ett sådant lagförslag så behöver man också reglera att i fler områden än i dag så ska det vara tillåtet, för det är ju viktigt att arbetsgivaren kan få information som är relevant för jobbet, ur belastningsregistret, säger Ylva Johansson i en intervju i P1 Morgon.

Idag har arbetsgivare inom vård och skola i vissa fall rätt att göra en kontroll inför en anställning. Men utdragen är begränsade och omfattar bara vissa typer av brott.

  • Anna Wetterqvist

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt