Skip to content

Försäkringsjurist till Avanza

Om tjänsten:
Avanza söker en försäkringsjurist till Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension (Avanza Pension). Försäkringsjuristen kommer ha en självständig ställning inom Avanza Pension, men få stöd, senior vägledning och informationsutbyte i det att försäkringsjuristen kommer att ingå i en kommitté för Juridik och Regelverk, bestående av alla Avanza koncernens jurister. Kommittén leds av Avanza koncernens chefsjurist (CLO).

Avanza-koncernen består av moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) och dess helägda dotterbolag Avanza Bank AB (publ), Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension, Avanza Fonder AB, Placera Media Stockholm AB och Avanza Förvaltning AB. Legala frågor inom koncern fördelas inom de tre områdena Verksamhetsjuridik, Bolagsjuridik och Affärsjuridik.

Försäkringsjuristen kommer arbeta inom området Verksamhetsjuridik med råd och stöd i legala frågor avseende löpande verksamhet i Avanza Pension. Därtill ingår för försäkringsjuristen att göra legala GAP-analyser på nya regler och kommunicera ut det till verksamheten för genomförande. Samt att därefter följa upp och ge stöd och vägledning under implementeringen.

Din profil
Du bör ha 5 – 10 års relevant erfarenhet av arbete i ett försäkringsbolag eller på annat sätt av regelverken för försäkringsverksamhet. Alternativt en kombination av sådan erfarenhet med erfarenhet från Värdepappersbolag, Fondbolag eller Bank, eller av regelverken för sådan verksamhet.

Kunskap om och intresse för värdepappershandel är meriterande.

För oss är det viktigt att du har förmågan såväl i teori som i praktik, att självständigt ge råd och stöd till Avanza Pension i löpande verksamhetsfrågor.

Avanza Pension erbjuder så kallade depåförsäkringar, utgörande Kapitalförsäkring, Pensionsförsäkring och Tjänstepension, kopplade till en depå i Avanza Bank där försäkringstagaren själv placerar sitt försäkringskapital i aktier, fonder och andra instrument. De centrala regelverk du behöver behärska utöver de grundläggande regelverken om försäkringsrörelse är bl.a. Solvens 2, IDD och PRIIP. Erfarenhet av skatterätt är meriterande.

För att passa in och trivas på Avanza behöver du ha en stor personlig drivkraft och en positiv inställning till förändringar.  Du behöver trivas med att arbeta i en verksamhet som ständigt utvecklas, där det inte alltid finns tidigare erfarenhet och rutiner att luta sig tillbaka mot, och där kundens intresse och Avanzas gemensamma mål alltid är i fokus. Du behöver vara lösningsorienterad, ansvarsfull, stresstålig och noggrann. Du behöver även trivas med att ha eget ansvar och flera olika arbetsuppgifter och projekt pågående samtidigt. Samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

Vi erbjuder
Du får ett spännande, intensivt och utvecklande jobb som ger stort utrymme för egna initiativ. Tillsammans med ca 400 trevliga och engagerade medarbetare kommer du att sitta i fräscha lokaler mitt i Stockholm.

Ansökan
Skicka din ansökan genom att klicka HÄR och gå sedan ned på sidan och följ instruktionerna.
Skicka din ansökan så snart du kan, då urvalet sker löpande och tjänsten tillsätts så snart vi hittat vår kandidat.

Kontakta gärna Avanzas CLO Teresa Schechter på 08-562 250 68 om du har några frågor om tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Om Avanza

Avanza är Sveriges ledande internetbank för sparande och placeringar. Vi har en kraftig tillväxt som den huvudsakliga utmanaren till de stora bankerna och försäkringsbolagen på den svenska sparmarknaden.

Vi har ca 700 000 kunder och deras bästa står alltid i fokus – precis som det borde vara. Vår affärsidé är enkel – mer till dig, mindre till banken. Visionen är att skapa en bättre framtid för miljoner människor.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt