Skip to content

Dynamisk bolagsjurist till If

”Det roligaste med att arbeta som bolagsjurist på If är att arbeta nära affären med varierande och utmanande arbetsuppgifter, i ett mycket kvalificerat team och under ett bra ledarskap med högt i tak. Eftersom If är ett reglerat bolag som ytterst ägs av ett börsnoterat bolag, är det stort fokus på de juridiska frågorna och som jurist på Corporate Legal är man därför en viktig del av själva affären.” Såhär beskriver Anette, en av våra medarbetare, hur det är att arbeta som bolagsjurist hos oss. Stämmer det överens med dig och din ambition är det kanske du som blir vår nya kollega.

Om tjänsten

Som bolagsjurister på If är vår huvuduppgift att bistå verksamheten med snabb och proaktiv affärsjuridisk rådgivning. Vi arbetar brett inom många olika rättsområden. Vi sätter ny lagstiftning i praktiken, skriver och förhandlar avtal och driver M&A- och andra strategiska projekt. Vi är sekreterare i koncernens olika styrelser och tar ansvar för Ifs kontakter med myndigheter. Vi söker lösningar och är alltid nära affären.

Vår avdelning heter Corporate Legal och är en central stabsfunktion med 18 medarbetare placerade i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. På Corporate Legal Sweden är vi 6 jurister som sitter på Ifs huvudkontor i Bergshamra, Stockholm. Vi har ett nära samarbete med våra kollegor på Ifs övriga juristavdelningar: Insurance Legal, Compliance och Liability Claims. Med över 100 juristtjänster på If och med tanke på att flera personer inom affärsverksamheten har juridisk bakgrund finns det goda karriärmöjligheter den dagen vi vill testa något nytt.

Vi söker dig som

 

  • Har en juristutbildning.
  • Har 2-5 års erfarenhet av att arbeta med affärsjuridik från bolag och/eller advokatbyrå.
  • Har erfarenhet av avtalsförhandling och goda kunskaper i engelska.
  • Vill arbeta brett med affärsjuridiska frågor.
  • Har en god affärsmässig förståelse, flexibilitet, utpräglad samarbetsförmåga och intresse för olika synsätt och kulturer.
  • Är, förutom en god jurist, en proaktiv problemlösare som tar ansvar och initiativ och kan kommunicera ditt budskap.

 

Om If

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden med 3,6 miljoner kunder. Vi ägs av den finländska börsnoterade Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Våra 6800 medarbetare arbetar för att erbjuda våra kunder marknadens bästa försäkringslösningar för både privatpersoner och företag. Vi jobbar ständigt med att förbättra våra tjänster och att bidra till en tryggare vardag för våra kunder och ett säkrare samhälle i stort. Våra medarbetares kompetens och engagemang hör till våra absoluta styrkor. Vi är en modern och mångsidig arbetsplats som erbjuder ett stort utbud av tjänster och karriärmöjligheter. I organisationen möts matematiker, it-utvecklare, jurister, ekonomer, försäljare, poliser, sjuksköterskor, motorspecialister och många andra yrken. Arbetskulturen är öppen och inkluderande, ärlig och förtroendefull, med tydliga förväntningar på att alla tar ansvar och initiativ. Vi uppmuntrar till kreativitet, nytänkande och intern rörlighet.

Vi vill att våra medarbetare ska må bra, trivas och ha roligt på jobbet. Våra regelbundna medarbetarundersökningar visar att det är så. Vi bidrar även till bra balans mellan arbete och privatliv, med hänsyn till livets olika faser. Förutom spännande arbetsuppgifter och en trevlig arbetsplats erbjuder vi bra personalförmåner.

För mer information

För mer information om tjänsten, kontakta William McKechnie, Head of Corporate Legal Sweden, william.mckechnie@if.se, 076 880 5932.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan med CV sänds senast den 11 februari 2018 till Catharina Rabenius, Paralegal, catharina.rabenius@if.se. Urval sker löpande.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt