Skip to content

Verksjurister till ansvarsfulla och omväxlande arbetsuppgifter

Ref: SSM2017-5880

Vill du arbeta i en organisation som hanterar aktuella samhällsfrågor och vars verksamhet har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Till vårt nya huvudkontor i Katrineholm söker vi nu tre verksjurister, som vill vara med och bygga upp verksamheten.Strålsäkerhetsmyndigheten utövar tillsyn och tar fram regler på strålskydds- och kärnsäkerhetsområdet. Som verksjurist arbetar du inom ett brett arbetsområde med stöd och rådgivning till hela myndigheten.

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med

 • att styra och stödja organisationen i tolknings- och tillämpningsfrågor där din förmåga att arbeta proaktivt men även kreativt kommer till användning
 • att granska avtal och juridiskt kvalitetssäkra myndighetens beslut
 • ge råd vid offentliga upphandlingar
 • intern och extern utbildningsverksamhet
 • att skriva remissyttranden.

Utöver juridiska frågor inom strålsäkerhetsområdet arbetar du med frågor inom förvaltnings- och miljörätt samt deltar i regeringsuppdrag och föreskriftsarbete. Det kan också bli aktuellt att arbeta med EU-frågor.

Du tillhör den juridiska enheten som har åtta medarbetare och som har ett övergripande ansvar för myndighetens rättsliga frågor. Du är initialt placerad i Solna men från den 1 oktober 2018 arbetar du i Katrineholm där myndigheten ska ha sitt huvudkontor. Eftersom den juridiska enheten arbetar i både Katrineholm och Solna får du möjlighet att vara med och ta fram enhetens nya arbetsmetoder.

Befattningen är säkerhetsklassad och du kan komma att krigsplaceras vid myndigheten samt vid behov ingå i myndighetens krisorganisation. Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.

Är du den vi söker?

Du har

 • juristexamen och notariemeritering eller annan motsvarande arbetslivserfarenhet
 • erfarenhet av juridiskt arbete i offentlig sektor

För att fungera bra i rollen som verksjurist behöver du

 • ha gott omdöme och hög integritet
 • vara van vid att arbeta självständigt och ta egna initiativ
 • vara noggrann och analytisk
 • vara serviceinriktad och flexibel
 • ha lätt för att samarbeta
 • trivas med att arbeta i en organisation med hög teknisk kompetens
 • ha förmåga att på ett pedagogiskt sätt kommunicera och integrera de juridiska frågorna inom organisationen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Att jobba hos oss

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. Vi har i dag kontor vid Solna strand nära Stockholm. Den 1 oktober 2018 kompletteras verksamheten med ett huvudkontor i Katrineholm. De aktuella tjänsterna är initialt placerade i Solna, men flyttas till Katrineholm den 1 oktober 2018. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv.

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Charlotte Waller Dahlberg, telefon 08-799 42 48. Fackliga företrädare är Elisabeth Tengborn, Saco, telefon 08-799 44 48, och Michael Wallin, ST, telefon 08-799 42 87.

Vi vill ha din ansökan senast den 21 januari 2018.

Mer om oss

Titta på vår film En arbetsdag på Strålsäkerhetsmyndigheten

Besök vår webbplats

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt