Skip to content

Könsord om skattebeslut kostar kvinna 1 000 kronor i böter - döms av kammarrätten

Foto: Bertil Ericson/TT

Kvinnan använde ett mycket grovt språk med bland annat könsord när hon överklagade ett beslut om trängselskatt. Hon döms nu av kammarrätten för rättegångsförseelse till 1 000 kronor i böter samtidigt som domstolen beslutar att inte pröva hennes ärende.

 

Kvinnan hade förlorat ett ärende om trängesleskatt i förvaltningsrätten och överklagade detta till Kammarrätten i Stockholm.

I sitt överklagande framförde hon sin åsikt om både skattebeslutet och de som hade att besluta i frågan och använde då både könsord och svordomar på ett mycket grovt och aggressivt sätt.

Kammarrätten konstaterar nu att det av förvaltningsprocesslagen framgår att den som "i skrivelse till rätten uttalar sig otillbörligt" kan dömas till penningböter för rättegångsförseelse.

Enligt lagen ska frågan prövas "självmant" av domstolen - någonting som alltså kammarrätten nu har gjort och dömer kvinnan att betala 1 000 kronor i penningböter.

När det gäller det överklagande beslutet om trängesleskatt så meddelar dock kammarrätten samtidigt att man inte tar upp saken till prövning. Förvaltningsrättens dom står alltså fast.

 

 

 

  • Alt-texten
    Julia Majlund

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt