Skip to content

Jurist med särskild kompetens inom avtalsrätt till IT-avdelningen

 

Beskrivning av arbetsplatsen

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens It-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Enheten/Sektionen 
Sektionen It-inköp, består av tre grupper och är en del av it-avdelningskansliet. Sektionen tillhandahåller bl.a. stöd i genomförandet av upphandlingar och inköp, hantering av externa leverantörer, samt juridiskt stöd och expertkompetens inom upphandlings- och avtalsjuridik samt tillhörande rättsområden. Sektionen är en relativt nybildad och expanderande inköpsorganisation som har en drivande och proaktiv roll när det gäller att förse polisorganisationen med it- lösningar. Vi bidrar till polisorganisationens förmåga att kontinuerligt och på ett rättssäkert sätt tillgodose Polisens behov av produkter och tjänster inom it, vilket är till nytta för användarna och medborgarna. Hos oss på it-inköp får du möjlighet att arbeta med utmanande och intressanta upphandlings- och inköpsuppdrag i nära samarbete med den polisiära verksamheten.

Till gruppen it-juridik, söker vi nu en jurist med särskild kompetens inom avtalsrätt. It-juridik ger stöd till it-inköpsfunktionen samt till övriga enheter inom it-avdelningen.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att ge löpande juridiskt stöd till övriga handläggare inom it-inköp samt i övrigt till it- avdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara avtalsrättsliga frågor samt förhandlingar med leverantörer. Du kommer att få arbeta nära verksamheten och ha dagliga kontakter såväl internt inom avdelningen samt inom hela Polismyndigheten. Utöver dessa arbetsuppgifter kommer du att hantera frågor om offentlighet och sekretess samt allmän förvaltningsrätt.

Vid behov kommer du att genomföra interna utbildningar i olika juridiska frågor. Du förväntas också bidra i arbetet med it-inköpsorganisationens utvecklingsarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
• Upprättande, granskning och förhandling av It-avtal, inklusive licensavtal
• Rådgivning i avtalsfrågor
• Göra rättsutredningar

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 
• Juristexamen 
• Några års arbetslivserfarenhet av att ha upprättat, granskat och förhandlat avtal
• God stilistisk förmåga 
• Mycket god kunskap i engelska språket, både muntligt och skriftligt

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• IT-avtal
• It-verksamhet 
• Licensavtal 
• Licensrevisioner
• Avtalsförhandlingar
• Immaterialrätt 
• Offentlig upphandling

Personliga egenskaper
Det är viktigt att du kan förmedla din juridiska sakkunskap på ett pedagogiskt sätt till verksamheten. Du förväntas kunna föredra för högsta ledningen inom it-avdelningen. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är drivande och framåt samt att du är flexibel. Du ska vara en god skribent samt ha en god förmåga att göra muntliga presentationer. Dessutom ska du gilla att arbeta teambaserat såväl som att kunna göra egna utredningar. Som rådgivande jurist på it-juridik ska du vara lösningsorienterad och inspireras av att arbeta tillsammans med verksamheten för att gemensamt nå myndighetens utsatta it-mål.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Kontaktpersoner

Eva-Stina Nordell, Gruppchef - 010-563 44 72

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Arbetsplatsen är belägen på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV senast 2018-01-19. Vi tar endast emot bilagor i PDF- och doc.-format. Du skickar in din ansökan till jobb.na@polisen.se och uppger ärendenummer: A578.370/2017

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt