Skip to content

Compliance officer till Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ) är ett kreditmarknadsbolag med kontor i centrala Stockholm. Bolaget har en unik sammansättning av kompetens och erfarenhet med en kärna av entreprenörskap. Vi riktar oss främst mot mindre och medelstora företag och vi är under tillväxt, därför söker vi nu ytterligare viktigt kompetens. Nordiska erbjuder en trivsam arbetsplats med kontor invid Stureplan i centrala Stockholm. Hos oss kan du förvänta dig ett högt tempo och tätt samarbete med trevliga, drivna och skickliga kollegor. Vi står under Finansinspektionens tillsyn och samtliga inlåningskunder omfattas av Statlig Insättningsgaranti. Vidare information finner du på www.Nordiska.com.

Vi söker nu en Compliance Officer!

Din roll

Initialt kommer du att tillträda rollen som regulatory manager och jobba med verksamhetens rutiner, styrdokument och övriga regulatoriska frågor tillämpliga på vår verksamhet. Tjänsten kommer, när du och ledningen finner det lämpligt, att övergå till rollen som Compliance Officer och du kommer då vara en oberoende regelefterlevnadsfunktion. Detta innefattar att ge råd och stöd till verksamheten i frågor avseende regelefterlevnad, ge stöd vid framtagande av nya eller väsentligt förändrade produkter samt övervaka och kontrollera efterlevnaden av externa och interna regelverk tillämpliga på Nordiska.

Då rollen är ny inom Nordiska har du stora möjligheter, inom ramen för interna och externa regelverk, att strukturera tjänsten såsom du, VD och styrelsen finner lämpligt för att bäst utföra uppdraget som regelefterlevnadsfunktion inom Nordiska.

Du kommer att ansvara för att bl.a.:

- regelbundet kontrollera och bedöma om de åtgärder och rutiner som Nordiska har vidtagit för att minimera riskerna för att Nordiska inte fullgör sina förpliktelser enligt de externa regelverken är lämpliga och effektiva;

- Ge löpande råd och stöd, inkluderande hålla viss utbildning, till verksamheten i regelefterlevnadsfrågor;

- Att löpande rapportera de risker som kan uppkomma med anledning av bristande regelefterlevnad samt hjälpa till att identifiera och bedöma sådana risker;

- Att vara del i kvalitetssäkringsprocessen vid implementering av nya externa och interna regler. Rollen en utåtriktad med många interna och externa kontakter. Du kommer jobba dels reaktivt men även i stor utsträckning proaktivt.

Vem är du?

Vi tror du har mellan tre till fem års erfarenhet av arbete inom regulatoriska frågor på myndighet, advokat- eller revisionsbyrå, annat kreditinstitut eller från finansbranschen. Du har en juristexamen alternativt en ekonomexamen.

Såsom person är du noggrann, analytisk, pragmatisk och prestigelös i ditt förhållningssätt till ditt jobb och även kollegor. Du har en stark integritet och är van att arbeta självständigt och som en del av ett team.

Tjänsten

Anställningen avser en heltidstjänst.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Filip Dahlstedt på 08 12150961 alternativt work@nordiska.se.

Vi ser fram emot din ansökan, som ska innehålla CV, personligt brev, akademiska meriter, så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande och du söker tjänsten via att skicka email till work@nordiska.se.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt