Skip to content

Compliance Officer

Vill du arbeta i en snabbt föränderlig miljö med fokus på digitalisering? Vi söker en Compliance Officer med bakgrund inom betaltjänstområdet till Swedish Banking och Group Lending and Payments Compliance.

Om jobbet

I Compliancefunktionen för Swedish Banking och Lending & Payments arbetar vi med de enheter som skapar låne- och betalningsprodukter, samtidigt som vi säkerställer regelefterlevnad mot de regelverk som omfattar hela den svenska bankrörelsen mot privatkund (med undantag för penningtvätt som handhas av särskild grupp inom Group Compliance). Vi monitorerar, rapporterar, ger råd och stöd, samt deltar i projekt för nya regelverk och nya produkter. Vi arbetar mot den svenska bankledningen, våra regionledningar och hela den svenska kontorsrörelsen samt mot våra digitala kanaler och kundcenter.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Vi söker just nu dig som ständigt vill fortsätta att utvecklas genom att arbeta med både de nya och de sedan tidigare gällande regelverken inom betaltjänstområdet.

Vi söker dig som trivs med att ha ett helikopterperspektiv och som samtidigt har förmåga att penetrera och tolka specifik regelverkstillämpning i varierande situationer. Vi söker dig som på bästa sätt kan ge råd till verksamheten och samtidigt vara det skydd för kunden som regelverken föreskriver. Vi söker dig som kan fånga upp rätt frågeställning i olika situationer och lösa den tillsammans med oss, kollegorna i Compliancegruppen.

Du som söker har lämplig akademisk bakgrund (sannolikt juristexamen), samt minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Du är väl bevandrad i de olika regelverken på betaltjänstområdet, inklusive PSD 2, och har god kännedom om regelverkets implikationer för betaltjänstleverantörer, banker och open banking. Det är dessutom fördelaktigt om du är kunnig inom kortbetalningar/kortbetalningssystemet utöver att du har kännedom om de centrala betalsystemen.

Vi utgår från att du som söker har en stark integritet, ett eget driv och ett affärsorienterat angreppssätt till de problem som du ställs inför och att du inte räds nya utmaningar i en finansiell sektor som är i ständig förändring. Arbetet ställer höga krav på din samarbetsförmåga och innebär både självständigt arbete och i grupp. Du är pragmatisk, flexibel och noggrann och håller hög kvalitet i dina leveranser. Då koncernspråket är engelska kommunicerar du obehindrat på både engelska och svenska.

Du kanske tidigare har jobbat som

  • Compliance Officer inom betaltjänstområdet.
  • Jurist inom betaltjänstområdet
  • Jurist inom den finansiella sektorn
  • Internrevisor

Möjliga nästa karriärsteg

  • Compliance Officer inom någon annan enhet på banken
  • Regelverksspecialist
  • Jurist
  • Chef

Varför jobba med mig? - Sigrid Kernell

Jag är jurist med bakgrund från advokatbyrå och försäkringsbolag. Jag trivs med bankens värderingar och företagskultur! Jag är välstrukturerad, drivs av ständig utveckling, har hög leveransmedvetenhet och jag förväntar mig detsamma av mina medarbetare. Jag är mer av en generalist än en specialist och behöver därför duktiga medarbetare som gillar att djupdyka i juridiken, men som ändå kan se till och förstå helheten. För mig är det viktigt att ha en arbetskultur som präglas av laganda, egna initiativ, samt en rak och öppen dialog och framför allt är det viktigt att ha kul på jobbet.

We may begin the selection under the application period, so we welcome your application as soon as possible.

Nothing of interest for you – recommend the job to a friend!

We have made our choice regarding recruitment media and therefore kindly decline contact with ad sellers or sellers of other recruitment services.

Sök tjänsten HÄR

Avdelning: Group Compliance

Sista ansökningsdag: 2017-12-31

Arbetsort: Sundbyberg

Kontaktpersoner: 

Chef - Sigrid Kernell +46 730739547

Finansförbundet - Märta Eklund +46 706370778

SACO - Henrik Joelsson +46 40242508

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt