Skip to content

Sommar- och extrajobb för juriststudent med näsa för nyheter

Den juridiska nyhetsbyrån Blendow Lexnova levererar varje månad hundratals juridiska nyheter till Sveriges jurister och andra juridikintresserade. Vi söker nu förstärkning med minst en extraskribent till vår redaktion.

Är du juriststudent och på jakt efter ett extrajobb med en tydlig juridisk anknytning? Tycker du om att få använda de sakkunskaper du tillgodogjort dig på utbildningen samtidigt som du har intresse för att skriva och är bra på att formulera dig? Hör då av dig till oss.

Vi låter dig kombinera juridik och journalistik, bland annat genom att tolka och referera dokument från domstolar och myndigheter. Under ledning av mer erfarna jurister får du lära dig att skriva juridiska nyheter som skickas ut i våra nyhetsbrev. Dina nyheter kan även komma att publiceras i nättidningen Dagens Juridik. Som extraskribent får du möjlighet att utveckla såväl dina juridiska som dina journalistiska kunskaper och att lära dig mer om det svenska rättssystemet, domskrivning och praxis. Arbetet utförs mot timlön på plats i våra centralt belägna lokaler i Stockholm.

Som sökande vill vi att du läser termin 4 eller senare på juristprogrammet. Du får gärna ha erfarenhet av journalistiskt arbete eller annan språkbehandling, men det är inget krav. Som extraskribent vill vi att du har möjlighet att arbeta ett par dagar i månaden under terminerna, samt även mer intensivt vid tillfällig underbemanning, i den utsträckning studierna tillåter. Vi ser samtidigt gärna att du har möjlighet att arbeta under en del av sommaren 2018.

Låter det här som något för dig? Skicka då personligt brev, CV och betygsutdrag till Isak Bellman, isak.bellman@blendow.se. Märk ansökan ”Juristskribent extra Stockholm”.

Vi tar emot ansökningar fram till den 10 december 2017, men tjänsten kan komma att tillsättas även före ansökningstidens utgång. Välkommen med din ansökan!

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt