Skip to content

Örnsköldsviks kommun söker jurist till byggenheten

Samhällsbyggnadsförvaltningen, byggenheten

Samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag är att aktivt verka för att bygga en säker, trygg och hållbar kommun med en god miljö för alla som bor, verkar och besöker Örnsköldsvik.

Byggenheten söker en ny medarbetare som vill vara med i arbetet för en god bebyggd miljö i kommunen. Örnsköldsviks kommun med ca 55 000 invånare befinner sig i ett dynamiskt skede med byggande för boende, handel, verksamheter och infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med stort eget ansvar. Som jurist på byggenheten ingår du i ett team med byggnadsinspektörer/bygglovshandläggare, assistenter och planarkitekter.

Du kommer till stor del arbeta självständigt med kvalificerade rättsutredningar. Huvudansvar för handläggning av tillsyns- och bygglovsärenden kan förekomma och du kommer ge stöd och råd i handläggning av dessa ärenden.

Du kommer även vara en nyckelperson i verksamhetens utvecklingsarbete gällande bland annat beslutsmallar och  rutiner, speciellt i kontakten mot övrig verksamhet och kunder. Du ska även informera och utbilda medarbetare inom aktuella rättsområden.

Kvalifikationer
Vi ser att du har juristexamen eller annan utbildning som vi anser tillräcklig och har erfarenhet av arbete med plan- och bygglagen och miljöbalken. Meriterande är om du har erfarenhet från kommunal sektor. 

Som person är du lyhörd, engagerad, serviceinriktad och har ett professionellt förhållningssätt. Du ska kunna jobba självständigt och samarbeta med andra.

Vi ser att du har goda datakunskaper och en god förmåga att uttrycka dig i svenskt tal och skrift.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeOmgående
LöneformFast timlön/månadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtÖrnsköldsvik
LänVästernorrlands län
LandSverige
Referensnummer2017/192
Kontakt
  • Camilla Gimbergsson, enhetschef, 0660-884 27
Facklig företrädare
  • Gun-Marie Sjöström, Vision , 0660-884 29
  • Karin Skopac, SACO , 0660-884 25
Publicerat2017-11-01
Sista ansökningsdag2017-12-03

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt