Skip to content

Nominerad till Årets Jurist 2017 - "rättsstaten måste skyddas mot populistiska strömningar"

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Mari Heidenborg, justitieråd i Högsta Domstolen, är en av de nominerade till utmärkelsen "Årets Jurist 2017. Var med och rösta genom att följa länken nedan.

 

Varför blev du jurist?

- Jag blev jurist på grund av ett stort samhällsintresse och en stark känsla för rättvisa.

Vilken är den viktigaste juridiska frågan just nu?

- Mot bakgrund av de auktoritära och populistiska strömningar som förekommer på olika håll i Europa just nu måste den viktigaste frågan vara rättsstatens bevarande, att domstolarnas självständighet garanteras och att enskildas grundläggande fri- och rättigheter ges fortsatt skydd.

Vad inspirerar dig?

- Att i mitt arbete få vara med och påverka rättsutvecklingen.

 


Följ denna länk för att vara med och rösta fram årets jurist 2017

 

 

   • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt

3 comments

Populism är ett lika suddigt och luddigt ord som fascism vilket gör dem fullständigt omöjliga att använda i seriösa sammanhang. Ingen kan ju ange en allmänt accepterad beskrivning av ordets innehåll. Ingen.

Domstolarnas självständighet verkar vara det viktigaste för de nominerade som sysslar med dömande verksamhet. Eftersom domstolarna struntar i politikernas försök att få en rimlig rättstillämpning kommer allt att fortsätta som tidigare. Samhällsansvar gäller uppenbarligen inte för självständiga domstolar !

Hon tillsattes själv just utav politiker i HD. Detta för att just skydda de orättvisor som existerar med oskyldigt dömda. Det låter därför ytterst märkligt att hon skulle ha en stark känsla för rättvisa. Hon bryr sig nog inte det minsta lilla om någon rättvisa. Dubbelmoral är bara förnamnet.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.