Skip to content

Jurister sökes med anledning av dataskyddsreformen till rättsavdelningens regionala rättstillämpningsgrupper

Beskrivning av arbetsplatsen

Polismyndigheten är en enrådsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och organiseras i sju regioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. De sju regionerna är Stockholm, Väst, Syd, Öst, Mitt, Bergslagen och Nord. Rättsavdelningen är en nationell avdelning inom Polismyndigheten och ansvarar för rättslig styrning och stöd, förvaltningsrättslig verksamhet och informationsförvaltning. I dagsläget har rättsavdelningen drygt 700 medarbetare på flera orter i landet.

Arbetsuppgifter

Vi söker jurister till rättstillämpningsgrupperna vid de sju regionala rättsenheterna med placering i respektive region. Huvudorterna är Umeå, Uppsala, Stockholm, Linköping, Göteborg och Malmö men andra orter inom regionen kan vara aktuella. I region Bergslagen är tjänstgöringsorten Örebro. Tjänsterna kommer att vara inriktade på rättsligt stöd i personuppgiftsfrågor. Förutom att ge sådant stöd till den regionala operativa verksamheten kommer även stöd ges till de nationella avdelningarna, i viss utsträckning i samarbete med enheten för rättslig styrning och stöd.

Som jurist med denna inriktning kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att lämna stöd och rådgivning rörande dataskyddslagstiftning till den polisiära verksamheten som bedrivs vid polisregionerna. Du kommer även granska anmälningar till Polismyndighetens förteckning över personuppgiftsbehandlingar och genomföra rättsutredningar och konsekvensanalyser för nya eller förändrade personuppgiftsbehandlingar och IT-system. Till arbetsuppgifterna hör även att lämna stöd vid upprättande av styrdokument, personuppgiftsbiträdesavtal och överenskommelser om direktåtkomst.  Du kommer att ha ett nära samarbete med den centrala juristfunktionen på enheten för rättslig styrning och stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 
• Juristexamen. 
• Minst ett års erfarenhet av att arbeta med självständigt juridiskt arbete. 
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. 

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• Arbetat i offentlig verksamhet, gärna vid domstol, myndighet eller Regeringskansliet. 
• Fullgjort notarietjänstgöring. 
• Erfarenhet av att arbeta med personuppgiftsfrågor inom Polismyndigheten, andra brottsbekämpande myndigheter eller hos tillsynsmyndigheter. 

Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på juridisk skicklighet och mycket god analytisk förmåga. Du bör vara noggrann och strukturerad.  Vi ser att du har god förmåga att samarbeta och är serviceinriktad då rollen innebär att vara rättsligt stöd i personuppgiftsfrågor till såväl yttre verksamhet som till polisregionens ledning. Arbetet kräver att du trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta: Gruppchef för rättstillämpning vid rättsenheten i region Öst, Madelaine Alros, tel. 
010-566 90 25.

Chef för rättsenheten i region Väst, Hans-Olof Sandén, tel. 070-516 05 04.

Gruppchef för rättstillämpning vid rättsenheten i region Syd, Ann-Charlotte Anevski,
tel. 010-561 36 97.

Gruppchef för rättstillämpning vid rättsenheten i region Nord, Thomas Sjöholm,
tel. 010-568 37 87

Gruppchef för rättstillämpning vid rättsenheten i region Bergslagen, David Johansson, tel. 010-567 70 56.

Sektionschef för rättstillämpning vid rättsenheten i region Stockholm, Peter Granquist, tel. 073-425 60 20

Facklig företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid 
Arbetstid: Dagtid 
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, tfn 070-360 44 81 & Antonia Liljeblad, tfn 0703805681

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet - välj region HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt