Skip to content

Jurist till Enheten för juridik i Malmö och Kristianstad

Arbetsplatsbeskrivning

Gör skillnad. Varje dag.

Region Skåne är en av Sveriges största arbetsgivare med cirka 34 000 anställda inklusive regionens bolag och tillhandahåller viktiga samhällstjänster för mer än 1,3 miljoner invånare i Skåne. Utöver regionens bolag är Region Skåne indelat i olika förvaltningar med ansvar bland annat för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur och administration. Koncernkontoret är en övergripande förvaltning som arbetar mot hela Region Skåne. Enheten för juridik är en del av Koncernstab kansli inom Koncernkontoret, som är Region Skånes centrala tjänstemannaledning. Enheten består idag av tio jurister som ger juridisk rådgivning till Region Skånes verksamheter och bolag.

Arbetsbeskrivning

Utmana dig själv i en spännande verksamhet!

Enheten för juridik söker nu en jurist med erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och intresse av att arbeta med samhällsviktiga frågor. Du kommer att arbeta med att ge kvalificerad juridisk rådgivning till Region Skånes verksamheter och bolag, granska och bistå vid upprättande av avtal och andra juridiska dokument samt genomföra utbildningar och presentationer inom dina kompetensområden. Du kommer också att delta som juridisk sakkunnig i särskilda projekt samt medverka i nätverk och förmedla extern juristkompetens. Vi erbjuder dig goda möjligheter till utveckling.

Geografisk placering är Kristianstad eller Malmö. Eftersom rollen innebär juridisk rådgivning till Region Skånes samtliga verksamheter som är lokaliserade på flertalet orter i Skåne, bland annat Kristianstad, Lund och Malmö, krävs flexibilitet för juridisk rådgivning på annan ort än placeringsort.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig med jur. kand. eller juristexamen med erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från t.ex. advokatbyrå eller bolag. Erfarenhet av notariemeritering från förvaltningsrätt eller tingsrätt är meriterande.

Enheten för juridik ger rådgivning inom hälso- och sjukvårdsrätt, offentlighets- och sekretesslagstiftning inklusive integritetslagstiftning, kommunalrätt, kommersiell avtalsrätt inklusive IT-rätt, offentlig konkurrensrätt, upphandlingsjuridik och EU-rätt. Du bör ha fördjupade kunskaper i kommersiell avtalsrätt särskilt IT-rätt samt integritetslagstiftning (PUL och kommande Dataskyddsförordning, GDPR) och intresse av övriga rättsområden som berörs i den juridiska rådgivningen.

Tjänsten förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska samt att förmedla juridiska frågeställningar på ett lättbegripligt sätt. Som person har du god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. Du är initiativtagande, flexibel och har en stark drivkraft. Därutöver agerar du proaktivt och har ett lösningsinriktat arbetssätt. Du kan hantera parallella ärenden och prioritera mellan olika arbetsuppgifter.

Vi tillämpar löpande urval så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan Ansök senast: 2017-12-17

Referensnummer: A732260

Gör en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstiden är dagtid måndag - fredag.

Kontakt

Kontaktpersoner Facklig företrädare Camilla Ziegler, Jusek 0768-87 07 76

Chefsjurist Mats Andersson, 040-675 36 87

Joanna Moldovan, Rekryterare 046-2752713

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör. Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt