Skip to content

Bolagsjurist MTR Nordic

Vill du vara del av MTRs juristteam som ska stötta MTRs fortsatta expansion i Norden?

MTR är ett av världens största globala järnvägsföretag med cirka 11 miljoner genomförda resor varje dag. Vi driver och utvecklar tunnelbana, pendeltåg och snabbtåg samt tillhörande infrastruktur, stationer, bostäder och handel i Hong Kong och Kina, Australien, Storbritannien och i Norden. MTR är noterat på Hongkong-börsen.

I Norden är vi i en spännande tillväxtfas med en ambition att fortsätta etablera fler verksamheter på den nordiska marknaden. De primära tillväxtområdena är just nu att vinna nya anbud inom spårbunden kollektivtrafik och investeringar inom fastighets- och infrastrukturområdet.

I MTR Nordic Group ingår i dagsläget MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech och MTR Express med totalt ca 4 800 medarbetare.

Vi söker nu en Bolagsjurist till MTR Nordic.

Ditt uppdrag

Rollen som Bolagsjurist innebär breda kontaktytor inom den nordiska och globala verksamheten. Som Bolagsjurist kommer du att arbeta med att ge juridiskt stöd i vårt arbete med att vinna nya anbud och affärer till MTRs verksamhet i Norden. Som Bolagsjurist i MTR Nordic kommer du att ge generell juridisk support till hela organisationen liksom delta i större affärsutvecklingsprojekt för MTR Nordic Group. Det innebär bland annat att du deltar i nya upphandlingsprojekt inom kollektivtrafiken i Norden, och stöder arbetet med investeringar inom fastighets- och infrastrukturområdet. Du kommer även att ge löpande juridiskt stöd till MTRs operativa enheter angående uppdragsavtalen för tunnelbanan och pendeltågen, som vi driver i Stockholms län på uppdrag av SL. Du kommer även att ge legal support till vår kommersiella snabbtågsverksamhet, som vi bedriver inom MTR Express.

Du kommer att få en mycket god överblick över och förståelse för koncernens olika affärsområden och koncernfunktioner.

Som Bolagsjurist rapporterar du till Chefsjurist MTR Nordic.

Din bakgrund

Du har en svensk juristexamen (jur kand eller motsvarande) och minst 5-7 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på advokatbyrå och/eller som bolagsjurist. Vi ser gärna att du har vana av att hantera större, komplexa avtal, M&A eller fastighetsutveckling. Erfarenhet från leverantör eller beställare inom kollektivtrafiken är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att självständigt driva olika ärenden, gärna i en internationell miljö. Då arbetet innebär kontakt och samarbete med olika enheter inom MTR koncernen på global nivå ser vi att du är flytande i professionell engelska i såväl tal som i skrift. Du kommer att arbeta verksamhetsnära, varför det är viktigt att du har en förmåga att skapa långsiktiga relationer, är lyhörd och kommunikativ.

Du kommer att få arbeta med varierande juridiska ämnesområden inom Norden, vilket kräver att du klarar av att självständigt hantera många kvalificerade frågor.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTR:s fortsatta resa. Du kommer att ges variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i en grupp med kompetenta och trevliga kollegor. Vi sitter i attraktiva lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen.

Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via vår hemsida www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du ett konto. Vi har ingen möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Skicka din ansökan snarast dock senast den 15 december 2017. Urval och intervjuer sker löpande, vi tillämpar personlighets- och begåvningstester. Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Erik Hellners, Chefsjurist MTR Nordic. Tjänsten tillträds efter överenskommelse och gärna så snart som möjligt.

Ansök tjänsten HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt