Skip to content

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation söker en arbetsrättsjurist till Stockholm

Nu finns en ledig tjänst som arbetsrättsjurist hos oss.

Vill du arbeta i en spännande organisation med korta beslutsvägar?

Är du målinriktad, prestigelös och har lätt att samarbeta kan detta vara rätt tjänst för dig.

 

Som arbetsrättsjurist hos oss kommer du att, utifrån arbetsgivarorganisationens övergripande mål, ge råd och stöd till organisationens medlemmar främst inom områdena arbetsrätt, arbetsmiljörätt och kollektivavtal.

I din roll som arbetsrättsjurist arbetar du med lagstiftning och rättsfall, utför juridiska utredningar samt till viss del deltar vid förhandlingar av Svenska kyrkans kollektivavtal. Du arbetar med juridisk rådgivning till arbetsgivarna och biträder vid förhandlingar samt bevakar ny lagstiftning och arbetsrättsliga nyheter. Vidare innebär rollen att hålla utbildningar och ge information inom arbets- och avtalsrätt runt om i landet för medlemmarna.

Våra förväntningar på dig

Du har en jur. kand. eller juristexamen och minst 3-5 års välmeriterad och dokumenterad erfarenhet som jurist eller förhandlare hos annan arbetsgivar- eller facklig organisation eller liknande verksamhet.

Du är engagerad och målinriktad, har lätt för att skapa relationer och att samarbeta med andra. Vidare tycker du om att ge service genom rådgivning internt och till medlemmar både muntligen och skriftligen samt har ett förtroendegivande sätt med hög integritet. Du har en välutvecklad pedagogisk förmåga för att nå ut med ditt budskap i samband med utbildningar.

Du är professionell och lyhörd. Vidare har du lätt för att relatera till ett arbetsgivarperspektiv och det gäller framför allt vid förhandlingar. Som person är du öppen, utåtriktad och intresserad av att bygga och upprätthålla många och goda relationer. Det gäller såväl internt inom organisationen som i mötet med kyrkans egna företrädare.

Du uttrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i Officepaketet.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig att arbeta i en öppen och spännande kultur. Då vi är ett litet team som arbetar tight ihop är det betydande att du är prestigelös och bidrar till trivsel i gruppen.

Du får en omväxlande tjänst med stora möjligheter att utvecklas i och delta i utvecklingen av organisationens arbetsgivarenhet. Det ingår visst resande i tjänsten. Arbetsgivarorganisationen har totalt 35 anställda varav nio medarbetare är regionalt placerade i Sverige.

Vi söker även Rådgivare/Förhandlare till våra kontor i Göteborg och Linköping, se www.badenochandclark.se.

För tjänsten krävs B-körkort.

Varmt välkommen med din ansökan!
Välkommen med ditt CV och personliga brev via www.badenochhandclark.se så snart som möjligt då intervjuer hålls löpande, dock senast 31 oktober. I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. Vid frågor kontakt rekryteringskonsult Sabina Sjögren via 020-151818 alt. 073-6847162. Fackliga ombud Vision Pia Magnusson, SACO Per Westberg eller Maria Ahlqvist.

Badenoch & Clark använder personlighets- och kapacitetstest samt videointervju som urvalsmetod för rättvis och fördomsfri rekrytering.

Urvalet sker löpande – hjärtligt välkommen med din ansökan!

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är en arbetsgivar- och serviceorganisation med unik kunskap om Svenska kyrkans verksamheter. Vårt uppdrag är att biträda församlingar, pastorat och stift i deras roller som arbetsgivare och huvudmän för begravningsverksamheten. För medlemmarnas räkning tecknar vi kollektivavtal om lön, - och anställningsvillkor för Svenska kyrkans 21 000 anställda, biträder och företräder de närmare 700 medlemmarna vid avtalstvister och ger rådgivning inom avtal och arbetsrätt samt i arbetsmiljöfrågor. Vidare erbjuds medlemmarna service utifrån deras uppdrag som huvudmän för begravningsverksamheten och som innehavare av allmänna begravningsplatser. Utbildning är en annan viktig del av uppdraget, liksom att driva utvecklingsfrågor som gagnar medlemmarna.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt