Skip to content

Fd rådmän blir skiljedomare - startar en "arbitration boutique"

Emilia Lundberg och Fanny Gleiss Wilborg. Foto: Jack Mikrut/TT och Fredrik Klintberg

De före detta rådmännen Emilia Lundberg och Fanny Gleiss Wilborg har i många år arbetat som tvistemålsdomare vid tingsrätt. Nu tar de steget fullt ut och startar en egen "arbitration boutique".

 

Att advokater blir domare är inte ovanligt numera. Men det omvända är sällsynt. Det konstaterar de före detta domarna Emilia Lundberg och Fanny Gleiss Wilborg som sadlar om och satsar på en gemensam nystartad "arbitration boutique" i form av en advokatbyrå.

- En arbitration boutique betyder att vi är specialister inom ett område och fokuserar på en sak; tvistlösning och då framför allt uppdrag som skiljedomare, säger Fanny Gleiss Wilborg, som nyligen lämnat en tjänst som chefsrådman vid Södertörns tingsrätt.

De båda advokaterna pekar på att allt fler tvister avgörs genom skiljeförfarande och att parterna då ställer krav på en trygg, men kostnadseffektiv process med en effektiv styrning.

Samtidigt vill många av parterna också ha en process som tar det bästa från det som domstolarna kan erbjuda och kombinerar det med kunskap om kommersiella villkor.

- Och det är här vi kommer in, just det att vi har erfarenhet från både ombudsrollen och domarrollen gör att vi kan hjälpa parter att spara både tid och pengar genom en kontrollerad och förutsebar process för alla inblandade, säger Emilia Lundberg, tidigare rådman vid Attunda tingsrätt.

 

  • Anna Wetterqvist

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt