Skip to content

Verksamhet Omsorg i Orsa kommun söker en Budget- och skuldrådgivare

Som budget- och skuldrådgivare har du ansvar för att ge råd och stöd till enskilda som har ekonomiska svårigheter. Du ger råd om hushållsbudget samt stöd till förändring av konsumtionsmönster. Tillsammans med den enskilde söker du lösningar på betalningsproblem och bistår vid kontakter och förhandlingar med banker, finansbolag och myndigheter.

Du hjälper till vid ansökan om skuldsanering samt ger stöd efter beviljad skuldsanering. Att arbeta förebyggande och utåtriktat med budget- och skuldrådgivning ingår också i tjänsten samt fastställande av faderskap och utredningar gällande dödsboanmälan.

Vi söker dig som är socionom, jurist, ekonom eller har annan relevant högskoleutbildning. Meriterande om du har erfarenhet av budget- och skuldrådgivning. Har du en bred privatekonomisk kunskap är det bra. Erfarenhet av annat socialt arbete är meriterande. Du kan arbeta självständigt och har god förmåga till samarbete, förhandling och analys av den ekonomiska situationen. Du kan uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Anställningen som budget- och skuldrådgivare är inom individ- och familjeomsorgen. Organisationen består av enhetschef, 1:e socialsekreterare, socialsekreterare, familjehemssekreterare, ekonomiassistent, resursteam samt alkohol- och drogterapeut.

Tillsvidare

Deltid

Tjänsten är på 50 % 40%-60%

Fast månads- vecko- eller timlön

Kontakt: Rickard Wahlberg Befattning:SocialsekreterareMobil:0250-552366 Email:rickard.wahlberg@orsa.se

Kontakt:Pernilla Davidsson Befattning:SocialsekreterareMobil:0250-552365 Email:pernilla.davidsson@orsa.se

Kontakt:Lotta Hedin Befattning:VisionMobil:0250-55 23 73 Email:lotta.hedin@orsa.se

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt