Skip to content

Skribent sökes till juridisk nyhetsbyrå

Skribent sökes till juridisk nyhetsbyrå

Den juridiska nyhetsbyrån Blendow Lexnova levererar varje månad hundratals juridiska nyheter. Lexnova tillhandahåller juridisk omvärldsbevakning med nyhetssammanfattningar, expertanalyser och juridiska nyheter via webb-tv. På den centralt belägna redaktionen i Stockholm bearbetar våra jurister dagligen nya domar och beslut. I våra nyhetstexter refereras kärnan i de mest intressanta avgörandena kort och koncist. Vi söker nu förstärkning med en jurist som brinner för skrivande och redaktionellt arbete i allmänhet.

 

Arbetsbeskrivning

Kärnverksamheten på Lexnova-redaktionen kretsar kring författandet av egna texter om aktuella domstolsavgöranden. Redaktionens skribenter tolkar och refererar avgörandena parallellt med redaktionellt intake-arbete och följer processen från urval av intressanta avgöranden till färdiga nyheter. Texterna levereras dagligen till våra abonnenter, visas på vår webbplats och skickas i våra nyhetsbrev. Nyheter från Lexnova publiceras även samt ligger till grund för artiklar i nättidningen Dagens Juridik.

Tjänsten kretsar till stor del kring nyhetsproduktion och bearbetning av egna texter och det är därför viktigt att du har fallenhet och intresse för att skriva. Arbetet är brett och innebär utmärkta möjligheter att bekanta sig med många olika områden inom den juridiska sfären.

Tjänsten avser ett heltidsvikariat med fast lön under tolv månaders föräldraledighet och det finns mycket goda möjligheter till förlängning. Arbetet ska utföras under kontorstid i våra attraktiva lokaler i centrala Stockholm. Du kommer att bli en viktig del i ett mindre team där du kommer att producera egna texter, men även kan få möjlighet att driva egna projekt och arbeta redaktionellt med textbearbetning m.m.

 

Krav

Som sökande ska du ha en juristexamen eller befinna dig i det absoluta slutskedet av utbildningen. Du ska också ha fallenhet för att skriva på svenska. Du behöver inte ha särskild arbetslivserfarenhet, men vi värdesätter om du har meriter från skrivande, korrekturläsning eller annat redaktionellt arbete. Vi tror att du är en självgående person som är bra på att arbeta efter uppsatta mål och som klarar av att ta egna initiativ när det behövs. Vi värdesätter om du är kommunikativ och anpassningsbar samt har förmåga att leverera under tidspress.

 

Ansökan och tillträde

Skicka ett personligt brev med CV och betygsutdrag till isak.bellman@blendow.se. Märk din ansökan ”Juristskribent, heltid”. Eventuella frågor besvaras endast via e-post.

 

Vi tar emot ansökningar fram till 15 oktober, men tjänsten kan komma att tillsättas även före ansökningstidens utgång. Tänkt tillträde hösten 2017 efter överenskommelse.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt