Skip to content

Skandiabanken söker AML-jurist

Skandiabanken söker AML-jurist som vill ta nästa steg i karriären

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 400 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark.

Nu söker vi en AML-jurist till vårt huvudkontor i Stockholm.

Din roll

Som AML-jurist på Skandiabanken kommer du att vara ett stöd åt chefen för Penningtvättsavdelningen i arbetet med bankens åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Dina arbetsuppgifter kommer att bl.a. innefatta att:

 

  • Upprätta och säkerställa att interna processer, rutiner och policys fastställs för att tillse Skandiabankens regelefterlevnad på området.
  • Utföra och revidera riskbedömning av Skandiabankens verksamhet i enlighet med gällande krav.
  • Utbilda och stödja verksamheten för att säkerställa kvalitet i granskningsarbetet.
  • Omvärldsbevakning av nya och ändrade regelverk.
  • Säkerställa att uppgifts- och granskningsskyldigheten följs, såsom rapportering av misstänkta aktiviteter till Polismyndigheten.
  • Bevaka Skandiabankens intressen i olika bransch- och myndighetssamarbeten avseende penningtvätt och finansiering av terrorism.

 

Du kommer att arbeta mycket operativt, nära verksamheten och ansvara för utveckling och uppföljning av processer kring kundkännedom och riskbaserad bedömning av kunder, produkter tjänster, distributionskanaler m.m.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig med juridisk examen och med minst två års arbetslivserfarenhet inom AML och som är redo att ta nästa steg i karriären och få ett utökat ansvar.

Vi ser att du har erfarenhet från banksektorn, tillsynsmyndighet och/eller relevant konsultarbete. Viktigt är att du har arbetat praktiskt och verksamhetsnära med AML-frågor. Du har djup kunskap och förståelse för penningtvättsregelverket, finansiell brottslighet och bedrägerier.  

För att lyckas i rollen är det viktigt att du besitter mycket god analytisk förmåga och är drivande, initiativtagande samt har god samarbetsförmåga. Du är pragmatisk och prestigelös, arbetar systematiskt och strukturerat och trivs med att arbeta verksamhetsnära och operativt i en föränderlig miljö. Du är kommunikativ och har en förmåga att förmedla komplicerade förhållanden till omgivningen på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: maneli.zakipour@sharprecruitment.se För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Maneli Zakipour på tfn 0708-262796.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt