Skip to content

Jurist till Vinnovas verksamhetsutveckling

  • Ansällningsform: Tillsvidareanställning

  • Ansök senast: 24 september 2017

Vi erbjuder
Vi söker dig som vill förstärka vår organisation med uppdrag att bidra till hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation. Vi erbjuder en spännande och omväxlande anställning där du kommer att arbeta med juridiska frågor i hela myndigheten och i projekten vi finansierar. Arbetet erbjuder intellektuella utmaningar, både av komplexa frågeställningar och nya uppdrag och här arbetar vi med juridik i ett gränssnitt där forskning och utveckling möter näringsliv och offentlig verksamhet.

Som jurist på Vinnova arbetar du främst med att ge stöd till verksamheten i juridiska frågor i samarbete med övrigt verksamhetsstöd. Du arbetar exempelvis med att stödja organisationen i förvaltnings- och offentligrättsliga frågor och med att stödja myndigheten i tillämpning av reglerna om statligt stöd för forskning, utveckling och innovation. Du ger också stöd till handläggare vid villkorsbrott och andra problem i finansierade projekt. I rollen deltar du också i kvalitetssäkring av Vinnovas utlysningar, granskning av Vinnovas avtal, beslut och riktlinjer m.m.Vidare ansvarar du för att bidra till utvecklingen av arbetssätt, hålla i interna och externa utbildningar samt tillhandahålla information med fokus på juridiska frågeställningar.

Kvalifikationer
Du som söker har en juristexamen/juris kandidatexamen och har efter din examen 1-5 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete hos advokatbyrå, näringsliv eller offentlig sektor. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av förvaltningsrätt, statligt stöd (särskilt inom Forskning och utveckling), personuppgiftslagen, nya dataskyddsförordningen samt av allmän affärsjuridik (särskilt immaterialrätt). Har du även erfarenhet av EU:s forskningsprogram och förståelse för innovationsprocesser är det en stor fördel. Därtill har du en mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftigt på såväl svenska som engelska.

När vi rekryterar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är lösningsorienterad, affärsmässig och lyhörd. Eftersom tjänsten innebär såväl självständigt arbete som arbete i team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och vana att arbeta självständigt. Som person är du en prestigelös och serviceinriktad lagspelare samtidigt som du har integritet. Du arbetar helhetsorienterad och är strukturerad. Du har förmågan och intresse att förena ett akademiskt juridiskt djup med förmågan att snabbt sätta dig in i nya ansvarsområden och förstå olika verksamheter och problemställningar. Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Tjänsten är placerad på enheten för verksamhetsutveckling på vårt aktivitetsbaserade kontor i Stockholm.

Om enheten

Enheten för verksamhetsutveckling bär huvudansvaret för kärnprocessen i nära samverkan med övriga verksamheten, Här arbetar vi med ständiga förbättringar och ligger långt fram i vår utveckling av rutiner och processer.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning.

Övriga upplysningar
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka 3 miljarder kronor varje år och har ca 200 medarbetare med kontor i Stockholm och Bryssel.
Vinnova eftersträvar en jämn könsfördelning samt de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Våra lokaler finns på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.

För ytterligare information om tjänsten
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa Peter Eriksson på telefon 08-473 3003 eller chefsjurist Anna Oback 08-473 3259
Vi avböjer all rekrytering- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för SACO är Birgitta Boman, telefon 08-473 3017 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173

Ansökan
Ansökan ska senast den 24 september ha inkommit via vår portal. Klicka HÄR för att ansöka

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt